Kidnappad och fånge i en tidsmaskin

Ibland funderar jag på om jag blivit kidnappad av utomjordingar och hamnat i en tidsmaskin som far fram i rasande fart. För inte är det väl rimligt att det gått ännu en vecka. Förra veckan borde ju inte ens ha gått och nu är ännu en vecka slut.

Väcktes av alarmet, idag var det inte tal om att vakna före. Släpade mig upp och fick i mig kaffe och frukost. Pluggade en stund men var tvungen att sova lite till. En timme sov jag.

Efter ännu en kopp kaffe och lite telefonprat med F tog jag tag i plugget igen. Pausade med att lägga in ett par räkningar jag glömt igår. Ifall något skulle skita sig med mitt bank-id. Men vet ju inte med de nya legitimeringskraven. Nu kan man när som helst bli uppmanad om att scanna sitt pass eller nationella id-kort. Någon annan legitimation gäller inte. Måste skaffa ett id-kort, passet håller inte för att ligga i väskan dagligen och tar dessutom orimligt mycket plats i en liten handväska.

När jag pluggat drygt tre timmar totalt gjorde jag mig i ordning för att träffa F. Vi skulle ses och äta. Han skulle även hjälpa mig med den nya telefonen.

Precis när jag klätt mig och nästan var på väg ut ringde F och berättade att han fått akut förhinder. Vi bokade om till imorgon kväll efter mitt jobb för att jag skulle få den hjälp jag behövde. Men gå ut och äta var inte längre aktuellt, jag hinner inte innan han reser igen.

Nu var jag ju redan klädd för att äta middag på lokal och bestämde mig för att åka till Kista centrum. Efter ett ärende gick jag upp till O’Learys. Fick ett bord och satte mig. Det var faktiskt lugnt där, folk går inte ut i någon större utsträckning på söndagar. I alla fall inte i Kista.

Ett glas husets röda och vatten.

Burgare med pommes.

När jag ätit klart och suttit och chillat med egna tankar betalade jag och åkte hem. Söndagskväll och kanske dags att sova snart. Men eftersom klockan bara var strax efter åtta chillade jag en stund med playTV. Lite kaffe också. Förstås.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Kidnappad och fånge i en tidsmaskin

  1. Znogge skriver:

    Veckorna går verkligen fort och med tanke på hur fullmatade dina är med plugg, jobb och annat så måste de gå i racerfart! Så gott med en burgare på söndagskvällen.
    Hoppas du får en fin start på den nya veckan!
    Kram

  2. Tantaugusta skriver:

    Hittills har jag klarat mig med körkortet, t om hos Polisen, som legitimation. Men det är är väl som du säger dags att skaffa ett nationellt id-kort också. Vore ju trist att stå där en vacker dag och inte kunna visa vem man är.

    • Kraka skriver:

      Vet inte hur det är med de andra bankerna, men Swedbank godkänner inte längre körkort som legitimation. Bara pass och nationellt id. Det riktigt störiga är ju att det rätt vad det är kan komma upp, när man använder bank-id, att man ska scanna antingen sitt pass eller sitt nationella id. Jag är inte alltid hemma när jag behöver bankid, till exempel när jag ska swisha eller flytta pengar mellan egna konton. Jag har haft tur, de gånger det hänt har jag befunnit mig hemma, men rätt vad det är kanske jag är ute på resa eller står där på en föreläsning och vill köpa en bok. Faktiskt lite jobbigt.
      Swedbank vägrade använda mitt körkort som id redan 2018 och jag fick åka hem och hämta mitt pass. Suck!
      Trots detta strul och extra besvär för oss kunder ökar bankbedrägerierna lavinartat så det är ju ren bullshit att det här förhindrar bedrägerier.

      Ha en fin start på veckan!

  3. TJG skriver:

    Byt bank! Jag lämnade Swedbank för nu ganska många år sedan pga deras trista attityd. Handelsbanken är synnerligen trevliga, serviceminded och accepterar mitt körkort som legitimation. Dessutom får man en personlig bankkontakt som hjälper oss med det vi behöver.

    • Kraka skriver:

      Har funderat på det faktiskt. Blev så trött på dem när jag och ordföranden skulle skaffa konto till vår studentförening. Swedbank obstruerade totalt. Det blev JAK-banken istället. Tyvärr har de inga lönekonton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *