Självsamhet och gemenskap

Så var det lördag. Igen. Tiden går så sjukt fort hela tiden. Självvaknade någon timme innan alarmet skulle väckt mig. Hade sovit strax över åtta timmar och det var nästan som att ha fri sovning. Det hade jag kunnat ha, men vågade inte riktigt. Behöver plugga mycket ett tag nu. Tentor och pm som ska skrivas och skickas in.

Började med att snabbkolla på DN och Aftonbladet, gick över till att kolla några bloggar jag följer och gick sedan upp och gjorde kaffe och två knäckemackor.

Kvart över åtta började jag plugga. Pausade vid tio-tiden och gräddade lite bröd att äta som lunch.

Två minibaguetter fick bli min lunch, ihop med en balja kaffe. Kraka kan inte leva på knäckebröd allena, hon behöver en baguette, eller två, ibland. 😀

Nästa paus blev en bloggvandring hos dem jag följer. En och annan kommentar skrevs och mer lästes. Sedan var det dags för en stunds läsning igen.

Pratade med L..a i telefon och vi fastställde datumen för mitt kommande besök. Det var redan preliminärt bokat, men nu bestämde vi mer definitivt.

B-M hade ringt och vi hade bestämt när och var vi skulle ses. Jag insåg att jag skulle hinna läsa en stund till innan jag behövde göra mig i ordning.

Gav mig av, hade haft tanken att gå från Fridhemsplan, men sedan upptäckte jag att det regnade och då kändes det inte aktuellt att promenera. Istället gick jag av vid T-centralen och gick lite sakta upp mot Hötorget. Var inne i några affärer och slutligen gick jag ner till den Coop som ligger nere i tunnelbanan vid Hötorget. Jag behövde köpa en ny tandcremestub.

Jag hade beställt bord till klockan 17:00, men det visade sig att det inte alls var mycket folk när jag kom. Jag fick vlja bord och beställde ett glas Cava medan jag väntade.

B-M kom på avtalad tid och vi kollade igenom menyn. Jag hade tusen tankar i huvudet och valde och valde om. Men till sist fastnade jag för deras Tarte Flambeé. Den här gången valde jag den som heter Classy med chevre, rödbetor, valnötter och honung. Till det ett glas rött. Efteråt en cappuccino.

Klockan 18:45 började filmen vi skulle se, Poor Things. Den var nominerad för 11 oscars och vann 4. Bland annat fick Emma Stone en för bästa kvinnliga huvudroll. Hon gjorde en lysande rolltolkning.

B-M var tveksam redan då jag frågade om hon ville gå med, men bestämde sig ändå för att det kunde vara trevligt att gå på bio och vi kunde ju äta före. Det var inte alls hennes typ av film. Jag däremot tyckte den var oerhört fascinerande. Vi diskuterade filmen i onsdags på estetiken, jag var ju med en stund. En av mina kurskamrater skriver sitt pm med den som utgångspunkt. Det visade sig nu att den finns på Disney+ så jag hade kunnat se den hemma. Men det ligger väl något i uttrycket ”film är bäst på bio”. Dessutom blev det en trevlig eftermiddag och kväll.

Jodå, jag kan rekommendera filmen. Om man inte är för känslig för brutala sexscener och annat. Den räknas som tillhörande genren steampunk och är man inte på det klara med vad det innebär så har jag länkat till wikipedia. När vi diskuterade på lektionen sa jag att den verkade inspirerad av Mary Shelley och vår lärare sa att kanske, men hon var mer inne på att jämföra med Carrols bok om Alice. Den kopplingen förstår jag inte, eller jo det är ju scifi, men en helt annan ingång till den världen. Jag läste förresten, igår tror jag, att manuset är inspirerat av Shelly.

När jag kom hem tittade jag lite på playTV och lyssnade på ljudbok. Klockan blev mycket och det var sovdags fortare än fort. Som vanligt.Det är så skönt att bara vara och låta tiden flyta iväg in i natten. problemet är bara att jag sover för lite när jag både vill vara uppe sent och behöver gå upp tidigt.

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Självsamhet och gemenskap

  1. Hannas krypin skriver:

    Vilken effektiv pluggdag du hade. Klart man behöver en baguette ibland, det är gott tycker jag. Jag ska sitta med mitt tentaplugg idag och om inte min match blir inställd så ska jag även döma lite fotboll.

  2. Znogge skriver:

    Även om filmen inte är helt i ens smak så tycker jag ändå att ett biobesök är trevligt. Det ger en helt annan känsla att se en film på stor duk. Äter man dessutom något gott före eller efter så blir det en kväll i min smak.

    Önskar en god söndagskväll!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *