Fyllda hål, bibliotekskort och ansvarsfrihet

Hej och hå, den här dagen blev både bra och tröttande. Tidigt började den också, trots att jag kom hem sent kvällen innan och hade jobbat tre kvällar i rad. Halv åtta var jag igång med kaffe och två knäckemackor.

När jag rengjort mina tänder och fått på mig kläderna gick jag för att hämta mitt paket. Den var precis så fin som jag hoppats, den bärnstensgula s24:an. Men den får vila i sin ask till påsk. Passande med gult till påsk. Eller hur? Men jag vill helt enkelt att F hjälper mig få över allt som behöver flyttas. Alla abonnemangsändringarna gäller, och fungerar, redan nu.

Jag gick hem med telefonen och packade upp den. Asken var förseglad, man jag ville ändå kolla i paketet. Man har ju läst om folk som fått sten istället för en mobiltelefon i paketet. Men då har de inte köpt från Telia, eller annan seriös försäljare, förstås. Men jag är alltid misstänksam tills motsatsen är bevisad.

Sedan åkte jag till Solna centrum. Skulle titta på en ny väska hos Rizzo. Min gamla bara gick sönder en kväll. Jodå, den var sliten, men jag var ändå oförberedd.

Jag tittade på flera stycken innan jag bestämde mig. Den på bilden är lite mörkare än den jag köpte. Men precis som den gamla har den ett fack utanpå både bak och fram. Jag skulle vara hos tandläkaren klockan 13:00. Det var gott om tid och jag bestämde mig för att äta en korv med bröd, jag var så hungrig och det var drygt fyra timmar sedan de där två knäckemackorna.

Kom tidigt till tandläkaren och satte mig med ljudbok i väntrummet. Var nästan på väg att somna. Han lagade det sista av hålen, de var fyra från början. Men sedan ska jag på återbesök både hos hygienisten och specialisttandvården. Jag blir ruinerad!

Efter tandläkaren gick jag till den där ljusbutiken där de har café. Drack en kopp kaffe och åt sakta en leverpastejmacka. Jag var bedövad i nästan hela ansiktet.

Nästa anhalt var sedan biblioteket vid Telefonplan. Jag behövde dels ett fysiskt bibliotekskort och även skriva på ett avtal om Meröppet. Det är vissa bibliotek som har öppet även när de har stängt. Jaja, det låter märkligt… Det betyder att man kan gå in med kort och kod. Min tanke är att kunna sitta där och plugga ibland.

När jag fått mitt kort gick jag och satte mig med utsikt över torget. Var så nära att somna, vaknade till när jag tappade glasögonen i golvet. Då gav jag mig av hemåt. Hade en tid att passa. På zoom.

På kvällen var det dags för det x-tra årsmötet om ekonomin, redovisning och ansvarsfrihet för läsåret 2022-2023. Vi hade haft lite svårt att få till ett datum som fungerade för alla. Men nu blev det av och snabbt gick det också eftersom det bara var en enda fråga som skulle tas upp.

De i styrelsen som bor i Uppsala skulle sedan gå ut på nation, Smålands tror jag, och äta och dricka öl. Själv lagade jag till lite middag och åt framför Muren. TV-programmet alltså, inte någon fysisk mur.

Plötsligt ringde F och berättade att han var på väg upp. Vi bestämde att ses på söndag och fixa med min mobil. Han skulle träffa kompisar och hjälpa K…e att frakta saker. Sedan jobba ett par dagar här upps i Stockholm innan han reser ner igen.

När ögonen föll ihop gång på gång insåg jag att det var dags att sova.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fyllda hål, bibliotekskort och ansvarsfrihet

  1. Ingrid skriver:

    Grattis till nyförvärvet! Jag vet ju att din gamla mobil börjat tröttna, så det var väl jättebra att det blev en ny. Jag har bara en A13, men det duger till mig.
    Annars låter det som en stressig dag med tandläkarbesök och allt, men du är ju van att ha många bollar i luften.
    Ha en skön helg!
    Kram, Ingrid

  2. Kristina Ponting skriver:

    Snygg väska! Tandläkeran är något jag går till först när det är Katastrof.Böcker är roligt, men jg läser för lite, borde bättra mig, KRAM från Karlshamn:)

  3. Znogge skriver:

    Grattis till nyförvärvet! Hoppas ni ska trivas bra tillsammans.
    Ja, tänder är ett dyrt kapitel och tandvården håller på att utvecklas till en klassfråga känner jag. Illa när det blir så.
    Ännu en fullmatad dag för din del så jag misstänker att du sov som bedövad i natt.
    Roligt med en ny och snygg väska!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *