Det säkra före det osäkra

Onsdag

Trots att jag inte hunnit sova riktigt sju timmar kände jag mig inte trött. Tror min dag igår var bra för mig, inte så mycket stillasittande. Mest fart och fläng och det mår jag oftast bra av.

Började med kaffe och lite frukost. Pluggade en stund och sedan dök den ena hemtentan upp och jag kollade på den. Vi har en vecka på oss och det är helt okej. Problemet är att på samma tid, eller kortare egentligen, bara fyra dagar, ska vi skriva en annan hemtenta. Den ska komma imorgon. Dessutom ska två pm skrivas på cirka sju till åtta sidor vardera. Som en miniuppsats med litteraturhänvisningar. Det gäller att planera min tid väl, jag har ju liiite annat också. 😀

Betalade en räkning och la in en annan för senare betalning. Blir lite konfys på dessa fakturor som har udda datum, alltså inte vid månadsskiftet. Så lätt att missa dem. Sådana där extra som är engångsföreteelser. Annars har jag e-fakturor och ett system för hur jag hanterar mina betalningar. Jag har egentligen superkoll, men känner ibland att jag inte har koll alls. Men det har jag. Koll alltså.

En annan sak att ha koll på är resorna till jobbet.

Torsdag

Torsdagen blev i stort sett en upprepning av onsdagen. Kaffe och frukost, lite pluggande och sedan iväg till jobbet.

Det är alltid samma stress på väg till jobbet. Ska det gå något tåg? Är det förseningar? Hinner jag i tid? Det är svårt att komma undan det där pendeltågandet. Men snart är det sommar och dags för stugan. Då slipper jag i alla fall tåget.

Ikväll var det mitt sista arbetspass i mars. Nu ska jag ägna mig åt mina studier, umgås med vänner och med min son. Nästa arbetspass är i april.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det säkra före det osäkra

  1. Åke skriver:

    Det här med att betala in räkningar har det varit lite si och så med detta år, jag har ju nästan varit på sjukhuset halva tiden och varit inte alltför pigg. Posten är ju hemma dessutom, kommer frun på besök kommer ju räkningarna också 🙂 Det är fortfarande maximerat till två personer varje besök. Då vinner jag galant med sov timmar, jag sov 22 timmar ett dygn i tisdags 😉 Men jag var upp för frukost men skippade middagen men vaknade lagom för middag dagen efter. Jag har ett rävgift som antibiotika säger tant doktorn.

    • Kraka skriver:

      Hoppas du kryat på dig nu. Jag hinner sällan ens sova de där 7 timmarna som är minimum. Tyvärr…
      Nu blir jag ju nyfiken på ”rävgiftet”, det är ju min mammas gata liksom.
      Hur som helst: Krya på dig och ha en fin helg!

  2. Znogge skriver:

    Förr kom alltid räkningar till månadsskiftet och så är det väl oftast när det gäller fasta avgifter. Andra fakturor däremot kan förfalla när som helst så även om jag har stenkoll behöver jag ha extra koll.
    Det lät som två bra dagar tycker jag. Två hemtentor på en gång. Ja, det går så klart men det kräver en del och det kräver planering.
    Så skönt att stugsäsongen närmar sig snart.

    Kram och god fredag!

  3. Ingrid skriver:

    Jag önskar dig en riktigt skön ledighet från jobbet, men du fyller säkert din tid med många olika aktiviteter under de arbetsfria dagarna.
    Ha en riktigt skön helg!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack!
      Ja, jag har en hel del inbokat. Men det är en ganska jämn fördelning mellan plikt och nöjen.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *