Fem en fredag v. 12: Fem

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilket ord på fem bokstäver beskriver ditt humör idag?
 2. Vilka fem ord beskriver planerna för din helg?
 3. Nämn fem adjektiv för att beskriva din vecka.
 4. Vilka fem saker ser du i din närhet?
 5. Vilket av dina fem sinnen är starkast?

 

 1. Trött.
  Egentligen är jag ett potpurri av olika känslor, men trött var den enda med fem bokstäver.
 2. Plugg.
  Plugga är inte det enda jag ska göra i helgen. Men åter igen, fem bokstäver begränsar utbudet.
  UPPDATERING:
  Jag behöver uppenbarligen lära mig läsa innantill. Vilka fem ord är frågan…
  Vänner, vin, plugga, trädgårdsmässan, playTV,
 3. Intensiv, fullspäckad, omtumlande, spännande, obehaglig.
 4. Kaffekoppen, min laptop, handväskan, en halväten muffin, böcker.
 5. Spännande fråga. Jag hör bra (det jag vill höra), jag ser bra med glasögon, jag har bra känsel och är även en ”känslomänniska”, jag är inte superbra på att urskilja olika smaker, men jag känner lukter väldigt bra. För bra ibland, speciellt när folk på T-banan glömt både att tvätta sig och borsta tänderna. Så jag väljer nog att svara luktsinnet.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

14 svar på Fem en fredag v. 12: Fem

 1. Du får använda fem ord beskriver planerna för din helg,
  jag skulle kunna göra bra ifrån med olika smaker i blindtest

 2. Du får använda fem ord beskriver planerna för din helg,
  jag skulle kunna göra bra ifrån med olika smaker i blindtest.

 3. Trädgårdsmässan – jag träffade en som varit där igår, snacka om TRÖTT!!! Jag har inte besökt den på flera år. Nu lär visst inträdet vara över 200 spänn, låter inte riktigt klokt. Men en del vackra saker fick man ju se. Nu säljs tydligen mycket kläder och accessoarer också?
  Bra tillägg om hörsel, att man hör det man vill höra … tror det är många som ”inte hör” för att de är genuint ointresserade. Trist inställning, förstås.

  • Kraka skriver:

   Det är många år sedan jag var där så det får bli mitt söndagsnöje den här gången. Men visst är det dyrt, speciellt som det mesta är kommersiellt och kostar. Men man kan ju alltid titta lite…

 4. Znogge skriver:

  Själv tycker jag dessutom det är besvärande att sitta bredvid en storrökare eller någon med stark parfym. Finns det möjlighet så byter jag alltid plats.

  Själv väljer jag ivrig för jag väntar på ett besked. Blir det inte som tänkt så har jag trött som plan B.

  Önskar en god kväll nu!
  Kram

 5. Boklysten skriver:

  Trädgårdsmässan låter alldeles underbart – den skulle jag vilja gå på också.

  • Kraka skriver:

   Det är rätt många år sedan jag var på trädgårdsmässan så jag tänkte ge den några av söndagens timmar.

 6. Ingrid skriver:

  Haha! Du hade lika dålig fantasi som jag, som också fick dra till med trött.
  Jag har också ett luktsinne som är alldeles utmärkt, vilket inte är enbart av godo.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Haha, ja fantasin tröt och eftersom jag var trött så fick det bli så. var så pass trött så att jag på kommande frågor först läste att de svaren också skulle ha fem bokstäver. Men det visade sig att det var fem ord.

   Ha en fin lördagseftermiddag och kväll!
   Kram

 7. Paula Merio skriver:

  Haha, tänkte väl det, hur har du läst frågorna…men du upptäckte felet själv. Låter som en spännande vecka du har haft, där fick det mesta plats, både bra och mindre bra. Så som oftast i livet. Men obehaglig lät inte så angenämt. När min familj började fråga varför jag skriker så begrep jag att min hörsel inte är så bra längre, synen har också förändrats, dags för undersökning kommande vecka. Önskar jag hade ett bättre smaksinne, som en riktig gourmet, lyssnar på Mästerkocksprogrammets domare när de uttalar sig om smaker och blir så avundsjuk.

  • Kraka skriver:

   Ja, veckan innehöll en cocktail av diverse. Besöket hos tandhygienisten var en riktigt obehaglig upplevelse.
   Önskar dig en fortsatt trevlig lördagskväll och helg!

 8. Pingback: Fem en fredag v. 13: Situationer - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *