Från bråttom, via obehagligt till lugn i vänskaplig gemenskap

Morgonen blev lite brådskande. Jag behövde kaffe och frukost och sedan iväg för att simma mina tusen meter.
Det var ganska lugnt i bassängen och inte alltför trångt. När jag var klar duschade jag och tvättade håret, men avstod från bastun. Kände att jag kanske inte hade tillräckligt med tid.

Promenerade från badet till tandhygienisten. Hon skulle göra en andra behandling. Det blev en obehaglig och smärtsam historia. Trots att jag fick bedövningssalva även den här gången så gjorde det fruktansvärt ont. Jag, som är tandvårdsrädd efter alla obehagliga upplevelser, fick panikkänslor. Men till sist var det över.
Jag fick en ny tid och kunde ge mig av efter att jag betalat. Redan i år har jag lagt närmare femton tusen på tänderna. Det där högkostnadsskyddet får man efter vad det borde kosta, inte efter vad det verkligen kostar. Det är verkligen tur att jag har ett yrke där det är gott om jobb.

Jag fick inte varken äta eller dricka på en timme eftersom jag avslutat med att skölja med flux. Det kändes lite jobbigt, speciellt med tanke på att klockan var nästan tolv redan och jag ätit frukost runt halv sju.

Var inne i Candleroom där jag brukar fika, men den här gången ville jag köpa ett speciellt ljus att ta med till mina vänner jag skulle besöka på eftermiddagen.

Åkte hem och då var klockan tillräckligt för att jag skulle kunna dricka kaffe och äta lite. Sedan packade jag snabbt det som skulle med och åkte norr ut.

Jag skulle besöka min vän röntgenläkaren och hennes man. De bor på landet några mil norr om Uppsala.

Jag var framme nästan exakt klockan tre som jag sagt. Jag bar in mina saker och överlämnade de två ”katterna” jag haft med mig. Crazy Cat, en flaska rött och en vitt. Lämnade även över det lilla ljuset, i form av ett ägg med ett kycklingansikte. Det är ju påsk nästa helg.

Blev till att börja med bjuden på cava med olika snacks. Vi satte oss och pratade om ditten och datten. Sedan satte T..y igång och lagade middag med L..a och jag fortsatte prata och sedan öppna det vita vinet.

Jag hade tänkt byta om till klänning inför middagen, men plötsligt var det dags att sätta sig till bords och då föll det helt bort.

Förrätten var en liten smördegsskapelse med bland annat lax. Så underbart god!

Passade på att ta en bild på bordet och dukningen när vi alla rest sig en stund för att varmrätten skulle fram.

Fläskfilé med klyftpotatis och en sallad av deras egenodlade grönsaker. Delikat!

Vi satte oss i soffan en stund innan det var dags för kaffe och efterrätt. Det skulle bli ”kokt grädde” med lakritsmaränger.

Pannacotta, perfekt i konsistensen. Jag tycker inte om när den är rinnande, jag vill ha den fast. Jag fick även lite havtornssylt på min eftersom jag frågat hur sådan sylt smakar. Den var god, men några havtorn tänker jag inte odla. Jag hatar taggbuskar!
Men mina vänner känner till ett ställe där dessa växer vilt. Om jag är snäll kanske jag kan följa med dit någon gång.

Vi satt kvar och pratade länge, men det blev kväll även denna dag och jag släckte lampan 22:28. Inte ofta jag lägger mig före midnatt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Från bråttom, via obehagligt till lugn i vänskaplig gemenskap

  1. znogge skriver:

    Vilken tilltalande och god middag som du blev bjuden på. Det uppskattar man alltid. Trevligt med en vacker dukning också.
    Det är skrämmande så dyr tandvården är och tyvärr medför det att en del avstår från den. Så borde det absolut inte behöva vara år 2024.

    Önskar en god lördagskväll!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Väldigt gott och trevligt.
      Tänder har tyvärr blivit en klassmarkör där många inte har råd att ha sina tänder kvar. Det drar med sig andra medicinska problem. Man vet nu hur viktigt det är att kunna tugga. Inte bara för att det är trevligt utan för att det ger signaler till hjärnan som förhindrar demens.

      Ha en fin kväll!
      Kram

  2. Micke skriver:

    Är inte så förtjust i tandläkare heller, frugan är ju ännu mera skeptisk till dem men hon ordnade nya ”gaddar” hos en privattandläkare som kan det där med folk som inte gillar tandläkarbesök.
    28000 gick det på allt som allt inklusive högkostnadsskydd.
    Det var det ju värt tyckte vi men det är hiskeligt vilka priser de tar.

    Den där middagen gick ju inte av för hackor, gott gott och fint fotograferat.

    Ha nu en fin Lördag,

    • Kraka skriver:

      Det var riktigt, riktigt gott! Trevligt också, jag har känt dem båda sedan jag var 16 år. Gammal vänskap rostar inte.

      Ha en fin kväll!

  3. Ingrid skriver:

    Det låter ju som en väldigt trevlig dag, om man bortser från det där besöket hos tandläkaren, det avundas jag dig inte.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Det var en trevlig dag. Utom tandhygienisten då förstås. Hon gjorde mig verkligen illa.
      Ha en fin helg du också!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *