Blommor och andra blad än boksidor

Hade alarmet på tidigt för att hinna plugga innan jag skulle åka till Trädgårdsmässan i Älvsjö. Egentligen hade jag inte tid att åka, men kände att jag ändå ville kosta på mig några timmar med annat än pluggande. Jag får ju ändå aldrig min tidsbudget att gå ihop.

När jag kom fram började jag med en runda i Hall B. Där fanns, bland annat, olika förslag på uteplatser.

Det fanns betydligt fler förslag än de tre ovan, men jag tog bara bilder av just dem.

Hann smaka på ett antal ostar också innan jag lämnade B-hallen. Mässan pågick även i C-hallen och där letade jag mig fram till Stockholms ornitologiska förening för att säga hej till B-M som stod där och informerade.

Det var mycket folk och betydligt större ytor att traska runt på än man tänker på. Såg det senare på stegräknaren.

Bestämde mig för att ta en fika. F säger alltid ”behöver du fråga vad det kostar har du inte råd” så det gjorde jag inte. På gott och ont. Kaffe och den lilla mackan kostade nästan 200 kronor, tror det var 198 eller möjligen 196. Sjukt dyrt! Inte blev jag direkt mätt heller av den lilla smörgåsen.

Gick runt några varv igen och kunde konstatera att det finns hur många olika intresseföreningar som helst man kan vara med i. Rossällskapet, minst två olika för dalior, pionförening, saint paula-förening, amatörodlarföreing. Bara för att nämna några. Det såldes olika redskap, fröer, knölar, sättpotatis och mängder av annat intressant. Men jag kände inte att jag var på banan riktigt för att köpa något sådant.
Istället köpte jag en mango-jalapenosås, köpte faktiskt två för att ge F en också.
Letade mig sedan tillbaka till ostarna i B-hallen och köpte tre olika, bland annat en med enbär som krydda.

Det blev dags att åka hem. Hade ju en del som väntade hemma att bli gjort. Ska försöka planera in mässan nästa år, hade lätt kunnat tillbringa flera dagar där. Det är marginellt dyrare att köpa en biljett för hela mässan än bara för en dag.

”Gult är inte fult” var det skyltat vid den här blomsteruppsättningen i B-hallen.

Årets pelargon hade fått en egen plats utanför hallarna. Riktigt vacker färg hade den.

Hämtade ut mina kläder och gick till tåget. Missade precis ett tåg och fick vänta på nästa. Inte fanns det någonstans att sitta och vänta heller. Jag var riktigt trött i ben och fötter. Suck!

När jag kom hem gjorde jag kaffe och pratade en stund med L..a i telefon. Sedan tog jag en tupplur innan jag gav mig i kast med studierna.
Pausade lite då och då, men var ändå förhållandevis flitig. Det kommer att bli sent ikväll innan jag släcker lampan. Frågan är bara om det är jag eller lampan som lyser flitigt…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Blommor och andra blad än boksidor

  1. Ingrid skriver:

    Årets pelargon finns minsann på Konsum i Klintehamn också.
    Lycka till med kvällens studier!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Den finns nog lite varstans. Ska nog köpa ett par stycken framöver, om det finns kvar, när jag flyttar till stugan. Men jag tror inte det blir förrän i maj. Det brukar vara för kallt och att värma med el är inte ett alternativ med rådande elpriser.

      Kram

  2. Anna i Portugal skriver:

    Vad roligt med besök på trädgårdsmässan! Fick se årets pelargon hos en annan bloggare som varit där i helgen också. Jättevacker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *