Idag var dom på hugget minsann

Hade alarmet på och gick upp lagom för att hinna fixa till mig och åka till provtagningslabbet i Upplands Väsby.
När jag kom fram var det kö långt ner i trappen och jag fick vänta en bra stund. Men till sist blev det min tur.

Jag hann inte mer än ett, verkligen ett steg, innanför tröskeln innan hon som skulle ta proverna fräste åt mig att jag skulle legitimera mig. Jag hade körkortet i handen och skulle bara lägga ifrån mig mina ytterkläder. Så fräsandet var onödigt. Men hon hade kanske en dålig dag. Trodde jag tills jag satt mig ner och lagt fram min arm.

Hon började med att få fram min remiss i sin dator. Hon var missnöjd med att den var från slutet av februari och att jag inte  kommit tidigare. Något som verkligen inte angick henne. Jag sa att det var Werlabs och att man beställer och sedan har tre månader på sig att ta prover. Jag avstod från att berätta att det är hälsokontroll som jag betalar helt själv. Brukar ta proverna i december varje år, men förra året hade jag inte råd just då. Det kostar två tusen, eller om man ska vara noga 1995 kronor. Men då får man en ordentlig palett av prover. Jag har säkert sagt tidigare att det är en lite lömsk affärsodé eftersom man säljer dyr provtagning till människor som inte kan tolka svaren. Men jag tolkar svar varenda arbetsdag så det kan ju jag.

Hon slet och drog i min arm. När hon satte på det där stasbandet kollade hon inte att inte huden kom i kläm, något som gör fruktansvärt ont. Hon fräste åt mig att sitta still.
Till sist fick jag nog av hennes aggressiva beteende och sa till henne att hon inte skulle vara aggressiv mot patienterna även om hon var missnöjd med att jobba och hade en argsint personlighet. Sedan önskade jag henne en bra dag. Hoppas hon fick en tankeställare och inte fortsatte dagen med att vara elak mot patienterna.
Det är ett av Karolinskas laboratorier, men alla de där labben är ju privatiserade och beroende av patientunderlaget så de borde passa sig. I Stockholm finns det en uppsjö av labb att välja på. Jag valde just Upplands Väsby den här gången för att det passade mig att göra tisdagsshopping i Rotebro på vägen hem.

Efter provtagningen, till vilken jag kommit fastande, gick jag in på Kardemumma som ligger strax bredvid. Det hade jag också haft i åtanke när jag valde labb.
Det var fullt och ont om platser. Men jag lyckades ändå hitta en plats, inte så optimal men ändå en plats. Det satt gubbar och pratade, utan att äta och dricka något tog de upp platser. När jag sätter mig ner får en av dem ett utbrott mot mig och ifrågasätter varför jag inte har något jobb att vara på. Suck! Jag sa att jag inte jobbade just idag, men jobbar många helger. Fy faan sa de då. Jag påpekade att jag är 69 år och bara jobbar halvtid. Det är i och för sig inte helt sant, jag fyller inte förrän den månad då sommaren går mot sitt slut.

På vägen hem körde jag in vid Rotebro och shoppade loss på Stora Coop. Köpte bröd, ost, jordgubbar (!), lite hygienartiklar och presenter till mina pojkar (katter) och till Snufflan (F:s tax). Till F hade jag redan köpt både påskägg och en stark sås.

Hemma packade jag upp det jag köpt, satte mig en stund innan jag gjorde kaffe och en macka. Sedan läste jag en artikel innan jag tog tag i nästa av dagens många projekt.

Bytte om och gick till T-banan. Hade först ett ärende i Hägersten, skulle lämna ett paket. När jag gjort det gick jag mot T-banan igen, fast en annan väg. Då hittade jag en restaurang med namnet Tegelbruket. Eftersom det regnade ute och jag hade lite tid över gick jag in.

Vin och vitlöksbröd.

Det var så lugnt och skönt att sitta där med ljudbok i lurarna. Men till sist var jag tvungen att ge mig ut i regnet igen.

Åkte till Stadsbiblioteket för att hämta en bok jag beställt. Hann sedan med en kaffe på 7-eleven innan jag skulle gå på en föreläsning om Japan hos Världens resor.
Hade tankat på att promenera till T-centralen efteråt men ändrade mig snabbt när jag kom ut. Det var hur kallt och ruggigt som helst.

När jag kom hem var jag trött. Hade tänkt prata med H…..t, hon skulle ringa mig efter Aktuellt. Men jag var alldeles för trött och meddelad per sms att jag skulle höra av mig imorgon. Sedan somnade jag rätt snabbt. Hade fått ”batteritorsk”.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Idag var dom på hugget minsann

 1. Znogge skriver:

  Vissa människor passar inte för att arbeta med människor har jag noterat. Även om humöret inte är det bästa eller om man är stressad så kan man inte låta det gå ut över andra. Husse tar halvårsprover och har alltså en hyfsat gammal remiss när han kommer men ingen muttrar om det.
  Suck igen, vilka sura gubbar som förmodligen hörde till ledighetskommittén på 100%. Undrar om de hade sagt så till en man…
  Det var ett fint paket du lämnade fick jag höra och väldigt omtänksamt av dig <3 Med tanke på att du hade en ledig dag så var det fullt upp. Tur med andra ord att du var ledig 😉

  Kram och god onsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Så oturligt att råka ut för två avoga människor på samma dag. Den där sköterskan måste ha haft en riktigt dålig dag. Man får hoppas att hon inte alltid är på samma usla humör.
  Efter den dagen var du nog i behov av att ladda batterierna.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *