Fem en fredag v. 13: Situationer

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. En vän är i närheten och vill komma förbi. Hur lång tid behöver du innan du skulle kunna öppna dörren?
 2. Du hittar något på marken som ser tappat ut, vad gör du?
 3. Du vaknar plötsligt av att du står på en scen, med publik som väntar. Vad gör du?
 4. Ute på stan ser du en bit bort hur några försäljare vill sälja in något till förbipasserande. Vad gör du?
 5. På middag blir du serverad något du absolut inte tycker om. Hur reagerar du?

 

 1. Jag gillar inte spontana besök. om det inte var något slags krissituation skulle jag föreslå att vi sågs på lokal istället.
 2. Beror på vad det är. Vet inte hur många vantar, handskar och liknande jag hängt upp på lämplig gren eller liknande bara denna vinter. Värdesaker lämnar jag till polisen.
 3. Jag skulle improvisera. Kanske berätta något från alla mina resor eller åren i vården. Lite som ett muntligt blogginlägg. Jag tillhör dem som älskar att hålla tal, läsa dikter, prata om allt och inget. Ni vet väl förresten att de flesta skådisar är introverta personligheter som blommar ut på scen.
 4. Jag undviker att bli påhoppad av folk som ska ”sälja in” något. Speciellt när de inte ger sig. De vet inget om mig, vad jag kan, hur jag lever, vilka livsval jag gjort osv. Jag blir galen när de föser upp mig mot en vägg för att avkräva mig svar på olika frågor typ: ”vet du hur många barn i världen som inte får gå i skolan””, vet du hur grisarna behandlas för att du ska äta julskinka?”, ”har du en aning om vad din köttkonsumtion har för effekter på klimatet?”. Bara för att nämna några exempel från verkligheten 2023. Jag blir så trött! Jag är akademiker, en mycket påläst sådan, och de flesta frågor de ställer är komplexa. Men de försöker avkräva enkla svar på frågor som skulle kräva en avhandling och ändå inte ge svaret.
 5. Beror på vem jag är hos. Hos vänner, som av en eller annan anledning missat att jag inte äter inälvor, skulle jag tacka nej. Äta potatis och sås. Gelé kanske om det serverades. Förresten, ett perfekt ämne att prata om på den där scenen. Beroende på omständigheterna kan ämnet göras roligt eller seriöst. Ett exemple skulle kunna vara: ”När jag blev bjuden på grishjärta och lyckades få två portion efterrätt istället.” Till exempel…

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 13: Situationer

 1. Pingback: Påskens under – Barsebäck dag 3 | Kraka

 2. Anna i Portugal skriver:

  Försöker kommentera igen. Kul att läsa dina svar! Och det låter som en bra historia att berätta på scenen. Jag tycker inte alls om säljare heller, vill jag köpa något söker jag upp det själv. Ha en fortsatt fin påskhelg och hoppas mässan blev fin.

 3. Pingback: Fem en fredag v. 14: Minnen - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *