Påskens under – Barsebäck dag 3

Somna igår kväll var inga problem. Jag hade fått F att sätta på elementet i det rummet där jag sover. Jag är så frusen. Nu var det varmt och skönt.
Däremot drog mina pojkar igång med något slags lek mitt i natten, vid halvfyratiden, och till sist tröttnade jag på dem och lockade in dem i ”kattrummet” (ja, de har ett eget rum) med mjukmat och stängde dörren. Sedan somnade jag om.

När jag vaknade på morgonen hade jag sovit 8 timmar och 27 minuter. Effektiv tid. Det var jag nöjd med och gjorde kaffe och en macka. F och Snufflan sov fortfarande. Den hunden ger ordet morgontrött ett ansikte.

Kingston la sig i fönstret och tittade på mig. Annars är det vanligtvis det som rör sig ute som katterna tittar på när de ligger i fönstret.

Drack mer kaffe, F tog fram en daimtårta ur frysen när jag klagade på att det inte fanns något kaffebröd, skrev veckans Fem en fredag, gjorde mer kaffe. F och jag satt med varsin laptop och Snufflan sov under ett täcke och skällde till när hon fick för sig att hon hörde något. Ute var det grått, grått, grått. Måste blivit något fel i livets färgbutik, påskens färg är väl gult. Solgult.

Tittade klart på Muren, drack ur mitt kaffe och gjorde mig klar för en tur till Center syd.

F och Snufflan skulle ut och  gå en stund innan vi kunde åka. Jag kände mig ”på språng” och försökte fördriva väntetiden.

Vi åkte iväg till Center syd. Det är inte långt, men tar betydligt längre tid än man kan tro. Man ser affärscentrumet från F, men det beror på att det är ett öppet landskap där man ser långt över det platta landskapet.

Vi köpte katt- och hundmat. Jag köpte ett par flaskor av det röda Crazy Cat. F köpte några öl. Hos Bengtson’s köpte jag svindyr ost. Sedan åkte vi hem.

Jag lyssnade en stund på Malin Persson Giolitos senaste bok. F tittade på något på sin laptop. Idag hade vi vilodag. En välbehövlig sådan. Kattpojkarna låg båda hos mig i rummet. Nu när elementet är på vistas de i samma rum som jag. Annars föredrar de badrummet och elementet där.

En halvtimme innan de skulle stänga åkte vi och köpte varsin pizza i Center syd. Man hade något slags påskpris och de kostade 49 kronor styck.
Nu visade de sig väl, tyvärr, att det inte var världens bästa pizzor. Men de var inte otäcka och dög att äta.

Sedan tittade vi äntligen på filmen vi planerat se redan igår. Retribution med Liam Neeson. En något svårtydd action med ett märkligt slut.

Efter filmen drack jag kaffe och gjorde mig sedan i ordning för att köra till Lund. Det är inte jättelångt, men jag ville vara säker på att hitta en parkeringsplats.

Åkte i god tid och kom fram snabbt. Insåg att jag behövde tanka, men dte var lite bökigt att komma in på macken från det hållet så jag bestämde mig för att tanka på hemvägen istället.

Hittade en parkeringsplats där man fick stå 4 timmar. Mer behövde jag inte så det funkade. Det var en bit att gå, men vad gjorde det. Hann till och med gå en extra runda och titta i några skyltfönster.

Prick klockan 23:00 öppnade man kyrkan och man fick gå in. Jag hittade en bra plats rätt långt fram. Sedan var det bara att vänta på att klockan skulle bli 23:30.

Jag har varit på påsknattsmässa i Lunds domkyrka tidigare så jag visste att man går ner i kryptan som ett moment i gudstjänsten.

Under det här momentet plockade jag fram min mobil och tog ett foto. Jag hade för avsikt att använda bilden för att önska glad påsk på instagram. Nu var det dags att önska glad påsk. Lite senare skrev jag och publicerade på insta. Det var säkert någon som störde sig på att jag hade mobilen framme.

Efter gudstjänsten var det uttåg ur kyrkan och de som tjänstgjort ställde upp sig utanför kyrkan.

Det var fint och det fanns nog möjlighet att mingla med andra kyrkobesökare. Men jag skyndade till bilen. Det var som sagt en bit att gå. Kallt var det också.
Tankade när jag kom till macken vid utfarten. Sedan åkte jag hemåt. Det skulle ta ungefär en kvart sa gps:en. Tror det tog lite mer, men hem kom jag utan problem.

Snufflan skällde av glädje när jag om hem och kattpojkarna mötte mig vid dörren. F såg någon film, men jag bestämde mig för att lyssna på ljudbok och dricka ett glas rött och knapra på några ostbågar innan jag skulle sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Påskens under – Barsebäck dag 3

 1. znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev och så skönt för dig att få sova ut. En fin avslutning med mässa i domkyrkan i Lund dessutom.
  Det var billiga pizzor men ibland får man vad man betalar för. Ni blev i alla fall mätta vilket var det viktigaste.
  Önskar en fin påskdag nu!

  Kram

 2. Tantaugusta skriver:

  Jag funderade en liten stund på om jag också skulle gå i kyrkan på mässan kl 23 men insåg i nästa sekund mina begränsningar i att hålla mig vaken så länge. Det blev mässa kl 11 idag istället, en mycket piggare tid 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *