En tillvaro i grått med några färgklickar – Barsebäck dag 4

När alarmet väckte mig undrade jag vad det var för fel på mig som fått för mig att bestämma träff för att fika klockan 11:00. Med facit i hand är jag ändå glad att jag gjort det.

Inte nog med att det blev sent efter påsknattsmässan, natten var dessutom en timme kortare. När jag gick upp hade jag sovit 4 timmar 42 minuter. Då får man vara trött.

Drack kaffe och åt en macka, klädde mig och hade turen på min sida och F vanade av sig själv och kunde låsa dörren. Annars hade jag varit tvungen att väcka honom.
När jag körde iväg gick han ut med Snufflan.

Var varken tidig eller sen. Lite orolig för parkering, men jag hade tur och hittade en parkering där det fanns plats. Ganska nära både domkyrkan och caféet där vi skulle ses.

Först kom E..e och lite senare, när han parketat, T….s. Det är troligenminst 36 år sedan jag träffade dem senast. Det var så roligt att se dem och prata en stund. Han är en släkting till F, men det är henne jag haft kontakt med på nätet.

Vi pratade mest om resor och närliggande ämnen. När vi skildes åt hade det gått en timme och förtio minuter. Då hade jag även fått tips om att besöka Skissernas museum.

Ja tog väl inte den närmaste vägen till museet, men det var bra. Jag hann se en del av Lund.

Så mycket Scilla i Botan (botaniska trädgården). Här har våren verkligen kommit på allvar.

En del av en skulpturgrupp som finns  vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Gissar att det här också är en del av samma grupp. Men det hittade jag ingen skylt som bekräftade.

Henri Matisses skiss av Madonnan och barnet. Väggmålningen finns i dominikanernunnornas Rosenkranskapell.

Målning av konstnären Sworn, som egentligen heter Caledonia Curry. Hon började som gatukonstnär i New York på 1990-talet.
Det jag föll för är speglingen i spegeltaket.

Passade på att ta en fika. De hade inga smörgåsar, bara mat eller en portion kakor. kakorna var delikata och fick duga som lunch.

Utsikt från restaurangens fönster. Även här kunde man se den blå scilla lysa upp och vittna om våren.

Den här skulpturen känner vi ju igen, i alla fall om vi bor i Stockholm och varit på Dramaten. Här är den gjord i gips.

Alla fåglar i Sverige är en installation av konstnären Fredrik Strid. Han ställer ut modeller, gjutformar och slutresultatet i stearin. Man kunde även se en film om hur han arbetat med dessa.

Den här utställningen tog verkligen fågelskådning till en helt annan nivå…

När jag gick genom parken utanför, där det finns en mängd skulpturer såg jag att man gjort en minnesplats för Aleksej Navalnyj, opositionsledaren som mördades av den nuvarande ryska ledarens anhang.

Jag tog en kortare väg tillbaka till bilen och ringde F när jag satt mig för att åka. Vi diskuterade kvällens middag och bestämde att jag skulle ta vägen förbi Stora Coop och göra lite inköp.

Baconlindade järpar med klyftpotatis och lingon. En enklare sallad till det. Medan vi åt började vi titta på En helt vanlig familj på Netflix. Vi hann fyra av de sex delarna innan jag gav upp och kände att det var sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En tillvaro i grått med några färgklickar – Barsebäck dag 4

  1. Ingrid skriver:

    Det ser ut att vara ett intressant museum och scillan i parken är verkligen jättefin den också. Det hoppas jag få se hos Ann-Marie i dag.
    ”En helt vanlig familj” såg jag för ett tag sedan och har för mig att den var rätt bra.
    Ha en fin annandag påsk!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *