Uppbrått – Barsebäck dag 5

Nej, jag har inte stavat fel. Jag leker med ord, något som trogna följare av min blogg vet att jag gör ibland.

Vaknar till ännu en grå dag, det ser inte ens ut som om det finns hopp om ljusning. Det är min sista heldag för den här gången.
Det är först nu jag känner att jag börjar känna av vila och återhämtning. Just nu, när det är dags att varva upp igen.

Hade fri sovnig och kunde vakna i lugn och ro. Kaffe och ostmackor. Mer kaffe. Lyssnade på ljudbok en längre stund. Men till sist fick jag ändå den beryktade ändan ur vagnen och pluggade en stund.

F åkte för att jobba en stund, men skulle inte vara borta jättelänge. Vi hade gemensamma planer för kvällen.

Försökte kamma katterna, men de var måttligt roade. Bestämde mig att det fick göras i omgångar.
Plockade fram kläder för kvällen. Dammsög och duschade sedan. Katterna, som inte tycker om dammsugaren, hade gömt sig.

F kommer hem igen och vi gjorde oss i ordning för att åka. Vi skulle på middag hemma hos hans chef.

När vi skulle åka var katterna försvunna och vi letade. De hade gömt sig som hämnd för att jag både dammsugit och kammat dem. Men till sist fick vi fram dem och de kunde gå in i kattrummet och få lite extra mat.

På vägen köpte vi blommor att ta med. Sedan åkte vi den inte alltför långa vägen hem till chefen med familj.

Vi fick ”bubbel” när vi kom och sedan serverades lammstek med potatisgraräng och sallad. Som efterrätt bjöds det marängsviss som man monterade ihop själv, det vill säga glass, maränger, bananer och persikohalvor, chokladsås och vispgrädde.

När vi kom hem igen tittade vi klart på de två återstående avsnitten av En helt vanlig familj. Sedan var det bara att inse att det var sovdags igen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

6 svar på Uppbrått – Barsebäck dag 5

 1. Anna i Portugal skriver:

  Åh marängsviss var längesen jag åt! Tack för påminnelsen. Låter som en skön dag med mer vila, hoppas du fortsätter hitta många tillfällen för återhämtning.

  • Kraka skriver:

   Tack Anna!
   Tyvärr åker jag hem idag och återvänder till vardagen. Men det är ju så livet är…
   Tror det skulle kännas mindre jobbigt om det var lite mer sol. Det är så mörkt och grått hela tiden. Just nu regnar det jättemycket och i SMHI:s rapporter står att det ska komma upp emot 30 cm snö utefter den väg jag ska köra om ett par timmar.

   Ha en fin dag!

 2. Ingrid skriver:

  Du verkar ha haft fina dagar i Barsebäck och jag hoppas att du slipper en massa snö på hemvägen. Här vräker regnet ner i dag och det blåser som attan och vi ska få snö vi också, men först i kväll och i morgon.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack, ja jag har haft riktigt bra dagar. Det regnar här också och jag drar mig för att packa ihop. Men imorgon börjar en arbetsperiod igen.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

 3. Tantaugusta skriver:

  Kör försiktigt hem. Snön vräker ner i Stockholm.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag är hemmahemma nu. Kom för kanske en halvtimme sedan. Hade den sagolika turen att passera vid Jönköping bara en kort stund innan en långtradare la sig tvärs över vägen. Överhuvudtaget har jag sett mängder med olyckor, snön har bitvis vräkt ner och även om Essingeleden var besvärlig så var den inget mot vissa andra sträckor.
   Trots att jag ska börja jobba klockan 7:00 imorgon så ska jag ta lite vin. Det var en pärs att köra hem. Saknar den halva påsen ostbågar jag lämnade kvar åt Fredrik (min son). Men jag fick i alla fall med mig en halv flaska rött, med skruvkork. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *