Hemresan – Barsebäck dag 6

Livet är ännu gråare. Eller inte livet kanske, men vädret. Det regnade hela natten och fortfarande då jag gick upp. F skulle till jobbet och jag åka några timmar senare. SMHI varnade för snökaos utefter den väg jag skulle köra 60 mil. Tror ni jag kände mig motiverad för bilresan…

Vet inte vad klockan var, men kanske halv tolv när jag åkte. Behövde ta det lugnt. Det regnade ordentligt, men det snöade i alla fall inte där. Ungefär 2½ mil söder om Markaryd var det tvärstopp. Vet inte hur länge kön stått, men jag stod i 40 minuter innan det rörde på sig. Det var en långtradare (det verkar det ju alltid vara), en BMV och en liten bil, mindre än min, inblandade i en olycka. Vet inte om det var några personskador, men det såg trots allt ut att vara måttliga skador på bilarna. BMV:n hade i alla fall kört in i den lilla bilen och krossat baklampor och lite annat. Det var något slags skada på långtradaren också, men jag hann inte se vad. Rimligen hade väl BMV:n skador fram.

Sedan såg jag mängder med olyckor, bilar i diket, blåljus och annat utefter vägen. Det var sjukt halt och bitvis så dålig sikt i snöovädret att man inte kunde se bilen framför.
Men jag hade verkligen turen på min sida. En långtradare blev liggande tvärs över E4:an i höjd med Gränna. Vägen stängdes av och trafiken blev stillastående.
Jag måste ha passerat där strax innan det hände, läste om det när jag tog fikapaus lite senare. Läste när jag kom hem att man skulle sätta in bandvagnar för att undsätta folk som var fast i sina bilar. Hemma var jag 21:45. Då lastade jag ur bilen och bar in min packning. Läste sedan att det är trafikkaos både på E4 och E20. Suck!

På vägen hemåt fick jag frågan om jag kunde tänka mig att jobba två pass imorgon, så kallat ”dubbelpass” eller ”heldag”. Jag brukar faktiskt säga nej och motivera med att när man är nästan 70 måste man får slippa jobba från 7:00 till 21:30. Men nu gjorde jag ett undantag, jag behöver helt enkelt pengarna, och ska jobba från 7:00 till 21:30 imorgon.

Det innebär att jag behöver gå upp 4:30 för att hinna i tid. Men trots det unnar jag mig att varva ner med ett halvt glas rött. Jag är lite utmattad av min bilfärd från Skåne till hemmahemma.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hemresan – Barsebäck dag 6

 1. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en jobbig bilresa, men skönt att du landade hemmahemma lyckligt och väl. En skvätt rött är väl ett alldeles utmärkt sätt för nervarvning.
  Hoppas du får ett lugnt arbetspass!
  Kram, Ingrid

 2. tantaugusta skriver:

  Vilken himla tur att du kom innan det stora kaoset bröt ut. Tufft att jobba så långt pass dagen efter en sån resa, hoppas du får en lugn dag sedan i alla fall.

 3. Hannas krypin skriver:

  vi var också ute på vägen igår i snöovädret. Blev rädd att vi inte skulle komma hem men det gick bra som tur var. Otäckt ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *