En slev ur livets egen kompott

Började dagen med att åka till Kronobergsbadet och simma mina 1000 meter. Jag var lite sen eftersom jag jobbat sent igår och behövde sova i alla fall så nära sju timmar som möjligt. det blev 6 timmar och 36 minuter. Inte helt optimalt, men nära nog.

Efter simningen skyndade jag hem för att hinna få i mig kaffe och ett par knäckemackor. Jag hade sett att jag hade en svart klänning i en av mina klädhögar, men när jag provade den insåg jag att jag måste haft den i något helt annat sammanhang eller att den krympt i tvätten. Troligen det sistnämnda. Den nådde bara ner på halva låren och så korta klänningar har jag aldrig haft. Istället letade jag fram en annan klänning i mörk färg, det funkade ju också.

Packade ner det nödvändiga i en liten svart handväska och hämtade bilen för att åka till Uppsala. Skulle vara på begravning i Heliga Trefaldighetskyrka klockan 13:00.
Det snöade ymnigt hela vägen, men eftersom det var flera plusgrader förvadlades snön omgående till vatten på vägbanan. Inte något optimalt väglag för den som har en lätt bil. En i10 har en tjänstevikt på bara 880 kilo. Den vill man inte få vattenplaning med. Elelr, det vill man ju inte med någon bil förstås, men risken är betydande med så låg vikt. En tung bil pressar undan vattnet.

Jag kom fram till Uppsala i så pass god tid att jag slapp stressa när jag letade P-plats och dessutom hann jag in på min skola, Newmaninstitutet, och sno åt mig en kopp kaffe och en kaka.

Heliga Trefaldighets kyrka i Uppsala

Det var mycket folk i kyrkan, men förutom Stens fru Görel kände jag inte igen någon. Jo, Per, Kamratföreningen Gamla Fjellstedtares ordförande och tillika tidigare klasskamrat med mig förstås. Vi var där som representanter för kamratföreningen och Per hade ordnat en vacker krans från föreningen. Sten har varit ordförande i kamratföreningen tidigare.

Kransen från Kamratföreningen Gamla Fjellstedtare

Jag kände både Sten och Görel från Broderskapsrörelsen också och funderade på om jag skulle få syn på någon därifrån som jag känner. Det fick jag slutligen, B……a var där. Henne har jag känt sedan tidigt 1970-tal och vi hälsade på varann med kramar.  I övrigt var det nog en del folk där som jag borde känt igen men med åren så förändras man ju och det är svårt att känna igen dem man inte haft kontakt med på år och dag.

Eftersom jag inte tillhörde den privata kretsen och Per inte hade möjlighet att närvara så hade jag inte anmält mig till minnesstunden med kaffe efteråt. Det kändes däremot viktigt att närvara i kyrkan och visa stöd för Görel. Tror de gifte sig redan tidigt 1960-tal, ett långt liv tillsammans.

Jag traskade iväg ner mot stan, hade väl egentligen inte bråttom men det var råkallt och ruggigt ute. Gick in på Saluhallen och bestämde mig för lunch. Ska jobba hela helgen, dubbla pass på lördagen dessutom, och kunde gott kosta på mig något gott att äta.

Valde köttbullar med mos och lingon. Så gott! Alkoholfri öl som dryck. Innan jag gick tittade jag lite vad som fanns i diskarna, det är ju en saluhall, och såg diverse spännande ostar. Men jag köpte inget, har ost så det räcker just nu.

Hämtade bilen och åkte hemåt. Det var helt okej väglag och snöfallet hade avtagit. Stannade till vid Cirkel K och hämtade ett paket i Instabox. En bok som jag hoppas hinna läsa under sommaren. Just nu är det mest en utopi att hinna läsa engelskspråkiga fackböcker för nöjes skull…

Det var skönt att komma in från kylan. Nu vill jag verkligen ha sol och vårvärme! Hade tänkt börja ta tag i min trädgård den här veckan, men just de posterna har jag nu strukit från min kalender.

Tog mig lite fredagskväll, gjorde en balja kaffe och tog fram en KitKat och tittadepå första avsnittet av Agatha Christies Hjerson på TV4play. Ganska rolig, dråplig. Men inte någon högre klass kanske. Men man kan inte få allt… Eller så tar den sig med tiden…

E…a hörde av sig och sa att hon missat mitt mess. Hon ville boka ett annat datum så nu har vi enats om ett i maj. Det är jag som är så uppbokat…

Eftersom jag skulle gå upp 4:30 och sedan jobba dubbla pass bestämde jag mig för att sova tidigt. Eller… nåja… ganska tidigt i alla fall.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En slev ur livets egen kompott

  1. Znogge skriver:

    Ännu en intensiv dag och en begravning dessutom. Hör man inte till den innersta kretsen så händer det också att vi avstår minnesstunden efteråt. Någon gång har vi blivit ombedda att stanna fastän vi inte anmält oss och då gjorde vi det.

    Hjerson tog sig lite men jag är fortfarande lite kluven till serien. Gillade den men…

    Önskar en fin lördag!
    Kram

    • Kraka skriver:

      Tack! Lördagen blev bra, trots jobb från 7 till 21:30.Bra arbetskamrater är guld värt.
      Nu ska jag chilla lite och sedan sova. Börjar ite förrän 14 imorgon.
      Sov gott!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *