Selfie – Kosläpp

Bloggaren Klimakteriehäxan har en utmaning som heter Selfie där man ska reagera på ett ord och svara på frågor. Hur det går till kan du läsa hos Klimakterihäxan. Häng på vetja! Det här inlägget handlar om kosläpp.

 1. Den fetthalten ska ”min” mjölk ha:
  Jag är ingen mjölkdrickare,inte ens som barn var jag det, och har sällan mjölk hemma. Men ska jag baka eller laga mat med mjölk köper jag oftast mellanmjölk. Den har 1,5% fett.
  På kräm tar jag gärna en skvätt grädde. Lättmjölk, som har 0,5% fett, smakar som vatten och då kan man ju lika gärna ta just vatten.
 2. Den osten vill jag ha:
  Jag gillar lite exklusivare ostar och kostar på mig det rätt ofta. Just nu är min favvo Castello Marquis.
 3. Den ”mjölkmaten” är en favorit:
  Ostkaka är ju gott. Det köper jag ibland. Glass också.
 4. Den yoghurten serveras hos oss:
  Vaniljyoghurt eller fruktyoghurt är vanligast. Men den där delikatessvarianten är inte så dum heller.
 5. Om du ska ge namn till en ko, vad ska den heta?
  I min värld har kor alltid varit Rosa eller Majros. Men jag skulle kunna tänka mig Sakura. Betyder körsbärsträd/körsbärsblomma och är ett vanligt kattnamn i Japan.
 6. Har du något ko-minne?
  Det var alltid spännande att följa med min morbror som var dräng (han var statarson) på en gård till ladugården och titta på kossorna. Men lite skrämmande också, de var ju så stora och jag bara en liten tjej.

Det här inlägget postades i Livet, Selfie, en utmaning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Selfie – Kosläpp

 1. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! Kossor är stora, men snälla, men visst kan ett litet barn tycka att de är skrämmande. Vi var mycket ute i naturen med mamma och pappa när vi var små och då gick man inte frivilligt in i en kohage om inte en vuxen var med.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Här blir det oftast mellanmjölk för jag tycker att lättmjölk är för vattnig och som du säger då kan man lika bra dricka vatten. Ost är gott tycker jag men det har blivit gräsligt dyrt, i alla fall om man vill ha lite finare och godare ostar. Nåja, ibland får man unna sig.

  Vi blev jagade av ystra tjurkalvar en gång så numera håller jag mig utanför hagarna 😉

  Kram och god tisdag!

 3. Det är med kor som med hästar: de är verkligen VÄLDIGT stora och respektingivande på så sätt. Upprepar min rekommendation av den hemgjorda ostkakan, den är verkligen god (om man inte gör misstaget som jag beskrev i texten jag länkade till).
  Sakura är ett fint namn, varför inte på en kossa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *