Batterivarning, igen

När alarmet ljöd för att jag skulle upp kände jag att jag behövde stuva om i veckans mål och mening. Mitt batteri närmade sig urladdning och behövde sättas på laddning. Inte helt lätt att hitta något att ladda med.

Började med att skippa simningen idag för att vara säker på att hinna i tid till tvättstugan. Det var en dålig deal redan från början att försöka få in både sju timmars sömn och hinna simma före tvätten. Dessutom var 7 timmar 4 minuter för lite sömn efter förra veckans jobb.

Efter frukost med en stor balja kaffe och två mackor pluggade jag en stund, men bestämde mig sedan för att lägga mig lite igen. Satte alarmet på 1 timme.

Somnade aldrig, men det var skönt att ligga ner en extra timme. Funderade bland annat på Klimakteriehäxans Selfie-frågor. När jag alarmet gav ifrån sig sitt glada ljud satte jag mig upp och skrev mina svar på veckans utmaning.

Sedan var det dags för tvättstugan. Fem maskiner är nu rena och vikta. Efteråt förtjänade jag kaffe. Hade ätit två knäckemackor tidigare när jag bar in tvätten.
Tvättstugan var inte ordentligt städad, men hon gjorde rent luddfiltret i alla fall. Orkade inte säga till, brukar mest resultera i att man blir anklagad för att vara rasist och att dte bara är svenskar som ska städa.

Så här mycket ska det inte vara på golvet när man lämnar tvättstugan. Dessutom var tvättbänken helt nerkladdad och den där mangelduken hade, som vanligt, matfläckar. Det är absolut en kulturell grej, när jag flyttade in 1981 kom de finska kvinnorna och ringde på dörren och sa till att man fick städa om tvättstugan om de inte var nöjda när de tog över.

Pluggade, vilade, pratade i telefon, klädde mig och åkte iväg till Huddinge.

L…a blev ordentligt avtackad av oss som jobbat med henne. Vi hade samlat till presenter och det bjöds på kaffe och smörgåstårtor.

Lotta öppnar presenter. (Jodå, jag har frågat henne om jag fick publicera bilden på min blogg)

Fantastiskt goda smörgåstårtor och kaffe till oss alla som var med på avtackningen.

Det var en trevlig tillställning, lite mellan tårar och skratt så där som ett avsked ska vara. Jag hann prata med några jag inte sett på ganska länge så det var också trevligt.

Efteråt åkte jag för att göra min tisdagsshopping. Jag funderade mycket på om jag skulle åka till Västberga eller Bromma Blocks, ja till och med den i stuvsta fanns i mina tankar, den ligger ju mer eller mindre bara tvärs över gatan från macken. Det fick bli Bromma.

Jag köpte inte så mycket, men det blev ändå nästan en femhundring. Sedan åkte jag hem, svängde in på macken hemma för att äntligen tvätta bilen. Klockan var sent och just den macken är ett tillhåll för de gängkriminella. Jag försöker se ut som om jag inte ser och hör. Men det är inte fel varken på min syn eller hörsel. Högljudda är de också så det ska till att vara både döv och blind om man inte skulle bli medveten om vad de pysslar med. Jag minns när man kunde ner dit mitt i natten och köpa godis eller fikabröd utan att känna sig otrygg. Men det var läääänge sedan….

Borstarna kommer farandes mot mig. Lite läskigt är det allt…

Nu är de på taket och jag är instängd.

Det finns hopp om att bli utsläppt med tiden. Torken ska köra sin runda först bara och sedan öppnas dörrarna.

 

Så här blev tisdagen: (förklaring till färgkodning)

 • Pluggade
 • Vilade liggande med släckt lampa
 • Tvättade
 • Städade tvättstugan (som inte var städad när jag kom)
 • Pluggade
 • Vilade med ljudbok
 • Bytte om
 • Köpte en förfrankerad postpåse till en present jag ska skicka
 • Avtackning för L…a
 • Tankade bilen
 • Tisdagsshopping
 • Tvättade bilen
 • Drack kaffe och lyssnade på ljudbok

Ännu en dag hade tagit slut och klockan passerade midnatt. Tur att det bara är vagnar som förvandlas till pumpor. Hade ju varit otur om jag behövt sova på en sådan, måste vara värre än att sova på en ärta.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Batterivarning, igen

 1. tantaugusta skriver:

  Vet du, en gång fastnade vi faktiskt inne i en biltvätt. Det är sånt som jag har haft lite tvångstankar kring men jag har alltid fått höra att sånt inte händer. Men jo, det gör det. Tack och lov var borstarna just då i alla fall inte i ett sådant läge att vi inte kunde öppna dörrarna så en av oss kunde krångla sig ur och hämta hjälp.

 2. Znogge skriver:

  Det lät som ett klokt drag att hoppa över simningen. Det finns helt klart en gräns för hur mycket man hinner eller orkar.
  Vilken festlig och fin avtackning det såg ut att vara och så fint ordnat.
  Jag har arbetat som fastighetsförvaltare i 7 år och har en viss erfarenhet av tvättstugor. Har sett hur olika det ser ut i dem beroende på område och vilka som bor där. Det är den bistra sanningen och har inte ett dugg med rasism att göra utan bara ett konstaterande. Det kunde vara kliniskt rent men också det motsatta.

  Önskar en bra onsdag!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *