På laddning hela dagen

Att jag känner mig trött och sliten har väl knappast undgått någon läsare. Förr kallades det vårtrött, men jag skulle snarare vilja kalla det vintertrött, mörkertrött eller regntrött.
Hur som helst så behövde jag ladda batterierna utan att det samtidigt gick åt någon extra energi.

Började med kaffe, en balja, och tre knäckemackor med ost. Sedan packade jag väskan snabbt och åkte till Kronobergsbadet. Simmade 1000 meter och åkte sedan hem.

Väl hemma upprepade jag proceduren, fast bara med två mackor. Sedan var det dags att packa om väskan och åka till samma T-banestation, men gå upp åt andra hållet. Det var dags för en timme streetdance. Det är himla roligt, men jobbigt och svårt.

Efteråt gick jag in på Espresso House och drack kaffe och åt en croissant med mozzarella och tomat. Det fick bli min lunch.

Åkte hem och hann ta en halvtimme tupplur innan det var dags att byta om och åka igen. För tredje gången denna dag.

Nu var det till teater Galeasen för att se En grav för två. Pjäsen är skriven av Sara Stridsberg och bygger på den antika grekiska författaren Sofokles pjäs om Kung Oidipus och Antigone. Det är en modern version som rör sig någonstans i ett gränsland av då och nu. Antigone vandrar en tid med sin utstötte far Oidipus innan han slutligen lämnar det jordiska livet.
Johan Rabaeus är Oidipus, Lina Englund hans dotter Antigone och Ingela Olsson förkroppsligar en rad olika gestaltningar. Hon är helt suverän.

Det är en pjäs med djup, tragik och komik i en och samma. Ni vet, som ett kinderägg, tre i samma. Oavsett om man skrattar, nickar igenkännande eller blir fundersam så går man inte därifrån utan att vara berörd.

Efteråt skyndade jag till T-banan. Det var vansinnigt kallt och blåsigt. Jag längtade hem till en kopp kaffe, men väl hemma kände jag att jag nog kunde klara mig utan. Jag var för trött. Dessutom hade jag varit tidig till teatern och hunnit en kopp kaffe med en Delicatoboll innan det var dags att ta plats i salongen.

De där små lamporna de hade på borden var ljuvliga. De var i olika färg på skärmarna och väldigt små, skärmen var inte större än en muffinsform.

På vägen från teatern stannade jag till och hann fånga lite av stadens, och kvällens,  skönhet. Men det fick bli en kort titt för det var kallt. För kallt.

Så här blev onsdagen: (förklaring till färgkodning)

 • Simmade 1000 meter
 • Kaffe, knäckemackor och ljudbok
 • Streetdance 1 timme
 • God lunchfika
 • Tupplur 30 minuter
 • Gofika
 • Teater

Nu ska jag sova, imorgon är en annan dag med nya utmaningar.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på På laddning hela dagen

 1. znogge skriver:

  Det lät som en bra och givande dag men också en intensiv sådan. Hoppas du sover som bedövad i natt och har laddat batterierna lite i morgon i alla fall.

  Kram och sov gott!

 2. Ingrid skriver:

  Vårtrött är jag inte, men trött på det eländiga vårvädret. Det gör mig sur och ganska frustrerad, men det är väl bara att ta det med ro, för solen och värmen kommer nog så småningom.
  Hoppas att du känner dig piggare i dag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *