Nästan stressfritt och på laddning

Tog det lugnt på morgonen och ställde in en planerad aktivitet. Behövde vila innan jag skulle in till stan och träffa M….a för att fika. Vi hade bestämt att ses på Candle Room klockan 11:00.

Jag tyckte jag var tidig, ja, det var jag, och tog en runda bland ljusen. M var också tidig och även hon tog en runda för att titta på ljus. Plötsligt fick vi syn på varann.

Jag hade redan bokat in oss vid bordet i hörnet, ställets mest populära som alltid varit upptaget när jag varit där. Nu hade jag lagt min kappa som markering.

Vi beställde våffla med Skagenröra och kaffe. Sedan blev vi sittandes och pratade om livet och resor. Det var alltså M som jag delade rum med på resan i Japan.

Det var verkligen gott. En perfekt kombo med våffla, Skagen och en klick rom överst. Ska jag göra hemma också.

Vi pratade i dryga två timmar, sedan var jag tvungen att åka hem och ta tag i resten av dagen. Jag hann vila lite och dricka kaffe innan det var dag att åka. Först för att köpa lite snacks och bubbelvatten och sedan till Uppsala. Det skulle vara föreläsning och vi i Studentkåren var arrangörer.

Jag var lite tidig, man måste alltid ta till extra tid med tanke på trafiken, och hann slinka in på Fågelsången och köpa en macka med köttbullar och rödbetssallad. Sedan gick jag till skolan och drack kaffe och åt mackan.

Det var så lugnt och skönt nere i cafeterian. Det är det väl i och för sig nästan alltid, det är bara vid lunchtid som det kan vara mycket folk där.

Vi fixade i ordning salen där vi skulle vara och det kom så där lite lagom många för att lyssna på Erik som föreläste om Dygdepistemologi – En nygammal förståelse av kunskap.

Erik Åkerlund, doktor i teoretisk filosofi, berättade för oss om dygdepistemologi och olika inriktningar inom ämnet. Erik är även studierektor på Newmaninstitutet. Han är en av skolans fastanställda lärare.

Efter föreläsningen skulle många till en av nationerna och äta och dricka öl. Men jag har inte skaffat något nationskort, vilket är obligatoriskt för att komma in, och åkte därför  hem till Stockholm igen.
Under resan fick jag tillfälle att lära känna Tant Augusta lite. Jag skjutsade hem henne till den del av staden där hon bor med sin familj. I gengäld fick jag en bukett med fantastiska tulpaner. Så vackra.

Efter avlämnandet av Tant  Augusta åkte jag vägen förbi Bromma Blocks och gick in på Stora Coop och köpte jordgubbar som jag ska ha med mig imorgon.

Hemma igen har jag druckit kaffe, ätit en ostmacka och skrivit en packlista. Nu ska jag sova för att gå upp tidigt imorgon och snabbt packa enligt listan och sedan ge mig iväg.

Så här blev torsdagen: (förklaring till färgkodning)

  • Lugn frukost
  • 25 minuter vila liggande
  • Fika, som kan räknas som lunch, med väninna
  • Inköp och förberedelser inför föreläsning
  • Föreläsning (eftersom den inte ska tenteras räknas den som bonus och rent nöje)
  • Trevlig pratstund med Tant Augusta
  • Skrev packlista
Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nästan stressfritt och på laddning

  1. Ingrid skriver:

    Våffla med skagenröra och rom låter ju jättegott. Det ska jag testa.
    Du verkar ha haft en fin dag med olika trevliga aktiviteter.
    Ha en fin fredag också!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

      Tack Ingrid!
      Gårdagen var jättetrevlig och jag fick tillfälle att lära känna en bloggvän, Tant Augustas tekopp, på kvällen. Nu är jag hos min vän Lisa i Långserum, Småland och blir här till tisdag morgon. Vi har en del trevliga planer framför oss de närmaste dagarna.

      Ha en fin fredag du också!
      Kram

  2. Anna i Portugal skriver:

    Våffla med skagenröra – det låter verkligen jättegott! Kul att träffa en bloggvän också. Önskar dig en skön fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *