En själ, så fulländad och vacker

Alarmet väckte mig klockan 4:00. En kvart senare, efter att ha kollat över nyheterna i DN och Aftonbladet, gick jag upp och åt frukost, en balja kaffe och två mackor. Sedan packade jag efter packlistan jag skrev igår, klädde mig och gick och hämtade bilen.Packade snabbt in det som skulle med.

Strax efter halv sex stängde jag bommen till gården och åkte iväg. Det var mycket trafik redan på vägen och jag befarade att jag var för sent ute för att klara gränsen. Men faktiskt, jag rullade förbi Fredhälls betalstation med 10 minuter till godo. Min ambition var att slippa betala för att åka på Essingeleden, vilket man måste göra från kl 06:00 numera. Tidigare var det 06:30. Men det är rätt länge sedan man ändrade tiden. Kan ju tyckas snålt att stressa för att slippa betala, men på en månad kan det bli mycket för att inte tala om årskostnaden. Essingeleden är ännu en av dessa irritationsfaktorer som jag slipper när jag flyttar. Jag ska oftast söder ut och då är det opraktiskt att bo på norrsidan. På fler än ett sätt. Köerna är värre än avgiften.

Klockan 10:18 parkerade jag utanför L..a. Hon var på jobbet, men det var ordnat så jag kunde komma in. Hon hade dessutom skrivit en lapp till mig.

Eftersom hon vet att jag tycker om mandelkubb hade hon dukat fram en kopp och en låda med kubbar.

Jag bar in mina saker och packade upp det nödvändiga. Till det nödvändiga hörde de vackra tulpanerna jag fick av Tant Augustas tekopp igår.

Att se in i blommans mitt är som att se in i tulpanens själ. Så vacker, så fulländad.

Jag sov middag en stund, sedan kom L..a hem och vi drack kaffe. Sedan var det hennes tur att sova en stund. Jag passade på att ta ett glas vin och letade rätt på ostbågarna i hennes skåp Hade sett var de fanns när jag letade efter en vas till mina tulpaner.

Tittade på förra veckans avsnitt av Muren och sedan avsnitt två av Agatha Christies Hjerson, men jag hann inte titta klart innan L..a vaknade.

Vi satt och pratade och drack lite vin innan det var dags för middag. L hackade och skar, jag tittade på.

Många små skålar blev det

Gott men svårt att äta. Jag lyckades i alla fall vika ihop och få i mig den goda maten.

Efteråt satt vi och pratade ännu en stund. Men det fick bli en tidig kväll, båd L..a och jag var utmattade och trötta.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på En själ, så fulländad och vacker

 1. znogge skriver:

  Så skönt att resan gick bra och att du är framme nu. Hoppas att det blir njutbara och vilsamma dagar. Förstår att det blev en tidig kväll.

  Kram och god natt!

  Har mailat dig förresten

  • Kraka skriver:

   Ja, det är ändå en bit att köra. Men det var bart och fint på vägen, annars kan Småland vara lite lurigt på vägarna.
   Tack, jag såg mailet och kommer att svara.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Oj vilken tidig uppstigning! Här tycker jag att sex-halvsju är rent okristligt tidigt. Man skapar snabbt pensionärsvanor och nya sätt att tänka.
  Inte undra på att ni gjorde tidigt kväll!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Morgontrafiken i Stockholm är hemsk och jag vill helst komma iväg före. Nu var jag lite sen och det var mycket trafik redan. Men jag klarade avgiften på Essingeleden i alla fall.

   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Ett så fint välkomnande! Tacos är alltid gott, tycker jag 🙂

  • Kraka skriver:

   Tacos är jättegott! Vi har över huvud taget ätit mycket god mat de här dagarna. Idag (måndag) har vi lite lösa planer på att äta ute, men vi får se hur det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *