Fem en fredag v. 15: Roliga frågor

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad kommer spela mest roll när du blir 80?
 2. Har du lånat eller tagit något du sen aldrig lämnat tillbaka?
 3. Fixar du saker själv, eller låter du någon annan fixa åt dig?
 4. Vad var din favoritleksak som barn?
 5. Vilket är det konstigaste djuret?

 

 1. Hälsan är viktig, oavsett ålder. Man kan vara sjuk och ändå uppleva hälsa, men att inte ha mer krämpor än att leva det liv man vill och önskar.
  WHO definierar hälsa som ”ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom eller funktionsnedsättning”.
 2. Jodå, en och annan bibblabok har jag fått betala genom åren.
 3. Beror på vad det är. Numera skulle det aldrig falla mig in att byta däck själv. Det är en av de tjänster jag köper av dem som jobbar med sådant. Min son hjälper mig med et och annat.
 4. Har varierat under barndomen, det är ändå ett ganska långt spann. Mjukisdjuret Andy Pandy var en tidig favorit.
 5. Det finns många konstiga djur, många jag aldrig sett eller känner till. Men just nu kommer jag att tänka på den tama tapiren som var husdjur och gick löst på lodgen i Amazonas där vi bodde några nätter 2002.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 15: Roliga frågor

 1. Ingrid skriver:

  Det var en bra definition av hälsa som WHO presenterade, för visst är det så – alla delar i tillvaron ska klaffa om man ska känna sig välmående.
  Hoppas att du får en fin lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Helgen har varit bra och nu är det måndagsmorgon. Vi har planer för dagen, flera planer att välja mellan. Imorgon reser jag hem, jobbet väntar och en del annat också.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Den definitionen av hälsa tycker jag är väldigt bra. Hälsan är helt enkelt A och O för har man inte den är det tufft. Mycket kan kompenseras och det finns alternativ men inte kring hur vi mår.

  Önskar en fin lördag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tycker också att de formulerat sin definition bra. Att ha hälsa är verkligen A & O. Alltför många, som anses friska, upplever ohälsa och då fungerar ändå inte livet.

   Ha en fin ny vecka!
   Kram

 3. Hannele skriver:

  jo, ordning på knopp och kropp, byta bildäck 🛞 kanske jag aldrig gjort, fick körkort när jag var 35 (dagen innan jag födde vårt tredje barn)

  • Kraka skriver:

   Man måste inte göra allt själv, det finns ju folk som lever på att utföra tjänster. Däcken har jag ett ställe med driv in dit jag alltid åker numera.

 4. jo, ordning på knopp och kropp, byta bildäck 🛞 kanske jag aldrig gjort, fick körkort när jag var 35 (dagen innan jag födde vårt tredje barn)

 5. Pingback: Timligheten, livet som det är | Kraka

 6. Pingback: Fem en fredag v. 16: Antingen eller - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *