Timligheten, livet som det är

Vaknade strax efter klockan sex, alltså ganska tidigt. Men jag hade sovit över åtta timmar så kroppen var nöjd. På något sätt lyckades jag fördriva tiden med att kolla på saker och läsa nyheterna så när L..a kom ner till köket så trodde jag att jag bara varit vaken sedan runt sju. Skrev även veckans Fem en fredag.

Vi åt frukost, äggmackor. Jag fickfrågan om jag ville ha gröt, men det ville jag inte. Det äter jag när det bjuds och jag ska till exempel på vandring. Annars är gröt inte något jag väljer på morgonen. Däremot kan jag ha det som jobblunch, oavsett dag-, kvälls- eller nattlunch.

Vi fixade sedan till oss för att åka. Alldeles nära fick vi se tranparet, som sedan visade sig fått sällskap av ytterligare en trana.

Paret kommer dit varje år och vistas där en tid. Alldeles när jag tog bilden kom en fågel flygande, men den fastnade inte i bild. Det var ännu en trana.

Vi åkte vidare och efter några ärenden kom vi ut på ”stora vägen”, E4:an. Det regnade och var grått. Det har i stort sett regnat hela tiden, bara små uppehåll men då är dte å andra sidan så kallt så det är ändå inte roligt att vara utomhus.

Lyckades ta en bild precis mellan vindrutetorkarnas svepande. För regnade gjorde det.

Vi skulle till Vandalorum, som är ett museum för konst och design i Värnamo. Vi skulle se Emma Krantz utställning Timlighetens anatomi.

Timlighet handlar om människans jordiska tillvaro, det ändliga livet, den sinnliga världen, i motsats till evigheten.

Det var en rätt liten utställning så det tog inte lång tid att gå igenom den. Det fanns en del fascinerande bilder. Några, bara ett fåtal, ser du ovan.  Emma Krantz har jobbat med skuggor i sina bilder. De flesta var dock små och svåra att fånga med en mobilkamera.

Vi gick även runt i butiken och köpte varsin burk marmelad, hallon och rabarber. Den ska jag njuta av till morgonkaffet när jag kommer hemhem. Jobbar ett längre sjok då, eller längre är det kanske inte, fyra pass.

Vi åkte in till centrum i Värnamo och kollade i några affärer. Jag frös och var innte upplagd för utomhuspromenader. Ingen av oss var hungrig ännu och vi beslöt att äta i Vaggeryd istället.

Det blev varsin pizza, min hade både skinka och bacon. Riktigt god. Men sedan var jag proppmätt.

Precis när vi satt oss fick L..a ett sms om att den föreställning med Fredrik Lindström som hon och en annan av hennes vänner skulle gå på var sinställd på grund av sjukdom och skulle ges senare. Jag var väldigt glad att det inte funnits någon biljett åt mig, utsålt, för det hade känts knepigt för mig att komma ner en annan gång. Jag är rätt uppbokad med både arbete och andra aktiviteter.

Jag hade tänkt köpa en bakelse att äta på kvällen i min självsamhet, men nu fick det istället bli varsin. Tyvärr var utbudet litet och det fanns exakt två Prinsessbakelser.

Vi fikade senare på kvällen, innan L..a åkte iväg dels för att dricka te hos sin väninna och sedan hämta och skjutsa hem ett barnbarn som skulle hämtas i Jönköping.
Men innan dess sov vi middag, jag sov 2 timmar 15 minuter.

Jag ägnade kvällen åt att inte plugga. Istället tittade jag på gårdagens Muren och drack bubbelvatten. Jag hade ätit så mycket och var ohemult törstig. Både pizza och marsipan har den effekten på mig.

Läste en intressant artikel på Aftonbladet om tandlossning. Nu var väl rubriken satt för att väcka intresse eftersom den handlade om sex. Men är man lite mer intresserad av ämnet tandsjukdomar så var dte glädjande att man tar upp ärftligheten, sambandet med hjärt- och kärlsjukdomar och hur hela kroppen påverkas. Det är märkligt att inte tänderna och tand-/munhälsa räknas till kroppen.

Vid halv elva (på kvällen) hörde L..a av sig och meddelade att hon beräknades komma hem tidigast klockan tolv. Då bestämde jag mig för att hälla upp ett glas rött.

Tittade på Svenska Nyheter, det fantastiska programmet med Messiah Hallberg. Ibland skrattar jag så jag näsan ramlar ur stolen.

L..a kom hem 23:58. Alltså med två minuter till godo. Trodde hon skulle komma senare, men det var ju trevligt att det blev tidigare.

Är det lördagskväll så är det. Vi dukade fram lite vin, jordgubbar och chokladsås. Pratade en stund innan det var sovdags. Imorgon är det fri sovning. Ingen tid att passa förrän klockan 17:00

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

7 svar på Timligheten, livet som det är

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en väldigt trevlig lördag. Hoppas att du fick sova länge i dag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  En fin lördag förstår jag, längesedan jag var på någon utställning nu, senast var på akvarellmuseet i Skärhamn med skolan och barnen, kidzen fick prova på att måla själva, riktigt givande för både oss vuxna och barnen.

  Ett glas rött eller två är aldrig fel, gott gott.

  Ha nu en fin söndag.

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig lördag det blev! Om det är något som gör mig törstig så är det pizza. Samtidigt så får man ta det onda med det goda för det är ju så gott. Vilken tur att det fanns två prinsessbakelser kvar. Min favorit när det gäller tårtor och bakelser. Så skönt att du kunde ägna kvällen åt att inte plugga. Som student är man aldrig helt ledig men samtidigt så är det viktigt att unna sig det någon gång. Jag är djupt imponerad av att du orkar med både ditt intensiva och viktiga arbete men också plugga.

  Jag har svarat i min blogg men skriver det även här. Yngsta fröken med sambo tyckte bodyn var jättefin och den blir perfekt storleksmässigt i sommar. Det blev väldigt glada och bad mig hälsa och tacka.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, lördagen blev bra. Även söndagen var en bra dag, trots blåsten och dess följder.

   Bra att bodyn blev bra. Man har ju lite olika smak men jag tänkte att blommor alltid passar på sommaren.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *