EFIT – Ett Foto I Timmen – 9 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress
https://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 9 maj hittar du här.

Det är röd dag, Kristi himmelfärdsdag, och jag är ledig. Inte för att det är röd dag, det är det aldrig för oss i 24/7-verksamhet. Men antingen har jag valt bort att jobba just idag eller så fanns det ingen vakans. Jag minns faktiskt inte, det är rätt länge sedan jag la schemat.

Klockan 6-7: Alarmet väcker mig, hade planerat att vara med på föreningens gökotta. Men jag hade inte ens hunnit sova 4 timmar, det var kallt och grått ute och jag hade ont i hela kroppen. Behövde, lindrigt sagt, sova mer.

Klockan 9-10: Nästa gång jag vaknade var klockan nästan halv tio. Jag hade sovit 6 timmar 47 minuter, med andra ord mindre än den rekommenderade tiden. Men det fick duga.
Båda katterna låg i sängen och Orvar kom upp till mig vid ansiktet för att söka kontakt. Han är den av de båda som tydligast visar hur glad han är att vi bor tillsammans igen.

Klockan 10-11: Hade legat kvar i sängen och kollat på några nyhetssajter. Men nu var det dags att gå upp. Gav katterna mjukmat, gjorde kaffe och rostade två skivor bröd. Sedan blev det frukost för mig.

Klockan 11-12: Intressant artikel, även om den inte levererade så mycket nytt för mig. Vet inte om den är öppen eller betalartikel. Har du möjlighet ska du läsa den och kanske se serien på Netflix, det ska jag göra, och läsa/lyssna på boken. Den finns hos Storytel.
Jag har känt till den här boken och Netflixserien en tid, men inte hunnit ta tag i dem.

Klockan 12-13: Var ute och hämtade en kanna vatten och gjorde mer kaffe. Det var så kallt och helt igenmulet!

Klockan 13-14: Tittade på olika inspelningar som ingår i studiematerialet till kursen Japan nu.

Klockan 14-15: Fortsatte plugga. Det är så mycket att läsa och ta del av via nätet.

Klockan 15-16: Pausar med ett avsnitt av en serie på Netflix. Ett familjedrama som dte verkar, men jag har ännu bara sett första avsnittet.

Klockan 16-17: Lyssnade på ljudbok. Polisromaner och deckare är favoritlitteratur.

Klockan 17-18: Frågade lite försiktigt om det var möjligt att jag kunde få vila middag en stund. Jodå, de makade på sig och jag la mig bredvid dem.

Klockan 18-19: Gjorde kaffe och ett par mackor. Läste sedan den här artikeln. Det här är obehagligt på riktigt! Det är lite av en tillfällighet att jag inte var på den föreläsningen i Gubbängen.

Klockan 19-20: Konstaterade att ja har mycket som behöver göras ganska akut i trädgården. Kan det inte bara få bli lite varmt så jag orkar vara ute. Jag verkligen hatar att frysa.

Klockan 20-21: Ute regnade det. Men jag var tvungen att ta en promenad till toaletten. Kallt och blött… Lika bra att göra kväll…

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2024, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

9 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 9 maj

 1. Micke skriver:

  Kollar in dagen efter.. ja, nån värme var det inte direkt igår och även vi fick lite regn framåt kvällen

  • Kraka skriver:

   Idag ser det ut att bli en varm och solig dag. Ska visst bli imorgon också och sedan kommer regnet tillbaka. Ska jobba två kvällspass så något trädgårdsarbete lär det inte bli den här veckan. Heller.

 2. Anni skriver:

  Kommer åt DN-artikeln men inte Aftonbladets. Hade inte hört talas om Netflixserien (eller boken) men blir väldigt nyfiken!
  Ser ut som att du hade en behaglig dag, trots vädret.

  • Kraka skriver:

   Det är ju ett klassiskt filosofimatematiskt problem, men boken och filmen är väl även en stor portion fiktion. Ska nog börja med Netflixserien tror jag, när jag sett klart de två jag tittar på nu.

   Ja, min dag var helt okej, bara lite för stillasittande. Idag är det ett utmärkt väder för trädgårdsarbete. Tyvärr jobbar jag två kvällspass de kommande två kvällarna och på söndag sägs det att regnet är tillbaka.

 3. Ingrid skriver:

  Så trevligt att få följa din dag i bilder! Och så kul att se lite bilder på katterna. De är ju så fina!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram, Ingrid

 4. Micke skriver:

  Så fina katter du har, mitt hjärta smälter då de är så söta. 🙂
  Någon gång ska jag ta och genomföra ett sådant inlägg med ett foto i timmen…jag lovar.

  Ha nu en fin kväll Kraka.

 5. Anna i Portugal skriver:

  Gillar att följa EFIT, även om jag själv inte är med så ofta. Det blir tydligt hur en dag kan se ut. Fina katterna är, så mysigt att bo tillsammans igen. Hoppas du fått lite tid över till trädgården, det brukar ju ge energi tillbaka, i alla fall för mig.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, jag hoppas att det ska vara regnfritt några dagar i början av veckan. Idag, liksom igår, är/var det soligt. Men jag jobbar till 21:30. Har bokat om måndagens tvättid för att lösgöra trädgårdstid. Men vi får se…

   Katterna är så mysiga att bo med. Idag fångade de en mus som tagit sig in. De bar den så försiktigt så jag kunde släppa ut den och den fick en ny chans i livet.

   Ha en fin lördag!

 6. Anna skriver:

  Inne och kikar på din dag!
  Ha en fin lördag!
  // Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *