En omväxlande dag

Det var 13 grader i sovrummet när jag vaknat, hade satt värmefläkten på tidsbegränsning så jag skulle somna i värme men sedan sova utan. Det fungerade bra. Sov som en stock hela natten med bara ett avbrott. Vaknade med hemsk kramp i benen, får det ibland. Ofta hjälper det ju att ta magnesium, vilket många jag känner gör, men jag tror snarare att jag har kaliumbrist och det ska man inte experimentera med utan att ha monitorering. Alltså, man ska veta att man har lågt värde. Om man inte medicinerar med något som sänker kaliumvärdet, till exempel vätskedrivande, så är det bättre att äta något med kalium. Bananer till exempel.

Efter första baljan kaffe gjorde jag en till och rostade bröd och åt med päronmarmelad från Byarums skafferi, en av dessa butiker som säljer det jag kallar mathantverk. Jag köper ofta mathantverk när jag är på resa i Sverige.

Pratade med F i telefon och klädde mig sedan. Satte mig och gjorde ”tandritualerna” noggrant. Det är inte alltid jag hinner vara så där undra procent noga när det är arbetsvardag.

Lyssnade på Ennio Morricone medan jag ”pysslade”. Är så glad att jag haft möjligheten att se honom live när han dirigerade. Jag hittar inget inlägg om det, men han var i Sverige sista gången i januari 2019, han dog i juli 2020. Men jag har för mig att jag såg honom tidigare än 2019. Men vem vet…

Åkte in till stan, det var dags för näst sista gången med streetdance. Efteråt fikade jag på Espresso House som ligger nästan alldeles bredvid.

En sådan där macka med stekt ägg och bacon. Eftersom jag kände mig extremt trött tyckte jag att jag behövde en sockerboost.

Muffin med hallon och nötter.

Åkte hem till stugan för att se till katterna. Tanken var sedan att åka hem och byta om, men det visade sig att jag inte hade tillräckligt med tid. Det var kö på Essingeleden och sedan i stort sett ända till avfarten till Rosersberg. Dessutom var det högsta avgift på Essingeleden, brukar försöka undvika att åka när det är så dyrt. Men, men … eftersom kön gick supersakta så fick jag ju valuta för pengarna när jag nu var på leden så länge.

Parkerade på ett av mina vanliga ställen och gick sedan raskt till teatern. Jag var inte sen, men hade inte heller gott om tid.

Balkan bordello heter pjäsen jag såg. Tycker att du ska ta dig tid att klicka på nedanstående bild och läsa vad manusförfattaren skriver. Intressant minst sagt.

Det är intressant att man plockat fram, och inspirerats, av ett antikt drama och gjort om det till modern kontext. Så var det ju med pjäsen jag såg på Galeasen i april också.
Även om den också hade ett budskap så var den här betydligt mer politisk. Men vansinnigt rolig, rörig och spretig. Så befriande att få skratta åt de galenskaper som krig och krigshets är.

I pausen drack jag kaffe och åt en mazarin. Jag hade ju bilen så vin och jordnötter var helt uteslutet.

Kunde inte låta bli att associera till Hasse & Tages låt Depressiva tankar kan ibland kompenseras med kaffe och bullar.

Det hände mycket under de 2½ timmar långa föreställnigen. I slutscenen är alla klädda i balettkläder och dansar Svansjön. Här tackar ensemblen för applåderna.

Jag hämtade ut min jacka och skyndade mot bilen. Det var vansinnigt kallt ute. Dessutom hade jag bråttom. Jag behövde tanka och sedan åka till Maxi som hade öppet till 23:00 för att köpa mjukmat åt katterna. Stora Coop hade stängt redan 22:00 och teatern slutade just den tiden. Eller kanske ett par minuter innan.

Tog mig trots allt tid att fota katterna på Islandsbrons räcke. En liten mus finns där också. Uppsala har mängder med kattutsmyckning eftersom Pelle Svanslös är en av deras turistattraktioner.

Hemma i stugan fick pojkarna mjukmat som jag lovat dem. Men de fick vänta tills jag städat upp efter dem. De hade fått tag på Snufflans tuggpinnar och dragit ut dem över golvet. Det var ju inget de ville äta, men det luktade säkert gott för en hungrig katt. Nu var det ju inte så att de var drabbade av svårare svält. De hade torrfoder.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på En omväxlande dag

 1. Znogge skriver:

  Din dag gick verkligen i ett rasande tempo minst sagt. Jag klickade på informationen och inser att pjäsen verkligen är högaktuell i dag. Hur det ser ut i vissa delar av världen är skrämmande och det finns verkligen politiker som borde ägna sig åt något helt annat är politik. Suck säger jag.
  Även om tuggpinnarna inte smakade gott för katterna så hade de säkert mycket intressanta dofter!

  Önskar en fin torsdag nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev ett mer rasande tempo än jag önskade. Mellanrummen, ställtiden, mellan mina aktiviteter hade behövt vara längre med tanke på trafiken. Men dte funkade utan att klä upp mig. Jag var ju hel och ren i alla fall.

   Ha en fin fredag!
   Kram

 2. Annika skriver:

  En dag då det hände MYCKET!!
  Så du vistas mest i din kolonistuga nu? Mysigt. Ett tag hade mina föräldrar en sådan, ute i Lövsta. Den var lite mysig och en ”flykt” för dem på helgerna eftersom det var 2 tonåringar i lgh, haha. Vi uppskattade det mkt, hehe. Mina yngre bröder fick alltid hänga med till kolonistugan, det gillade vi äldre systrar också 😀

  Men trevligt med en riktig kulturkväll likaså-

  Kramar!

  • Kraka skriver:

   Ja, ja har flyttat ut hit i lördags, den 4:e maj. Då var dte sol och varmt, nu är det mulet och kallt. Varje dag. Men det blir väl bättre.
   Måste fråga dig, har du tagit bort kommentarfunktionen i din blogg? Eller är dte jag som inte hittar den. Har letat, som jag tycker, mycket noga.

   Ha en fin torsdag trots att den inte är röd hos dig.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *