Det kunde varit värre, det kunde varit snö och drivis

Måndag

Så var det dags igen, efter nio dagars arbetsledighet, att börja jobba igen. Ska väl inte påstå att jag förtog mig under arbetspasset, men just den patienten som jag blev tilldelad bjuder på en helt annan typ av stress.

Hade köpt en fryst färdigrätt i Pressbyråkiosken i entrén. Har inte kommit i ordning ännu och orkade inte fixa någon matlåda.

Fick meddelande om att jag fått ett paket och att man lagt det utanför min dörr i entrén hemmahemma. Är det något jag verkligen avskyr så är det att få mina paket dumpade utanför dörren. Bor man på bottenvåningen är det många som har chansen att plocka till sig.

Funderade mycket på hur jag skulle hantera situationen på bästa sätt. Slutligen bestämde jag mig för att först åka hem till katterna och sedan åka hemhem och hämta paketet. Vågade inte låta det ligga kvar till på onsdag då jag ändå ska vägen hemom.

Man kan ju lätt inbilla sig att på natten är det lätt att färdas från söder till norr och vice versa i Stockholm. Men icke sa Nicke. Mellan klockan 22:00 och 05:00 är vägarna avstängda. Man växlar mellan vilka vägar som stängs av, troligen finns det väl något sätt att ta reda på vilka vägar som är aktuella den aktuella natten. Men jag är inte säker på att det riktigt är till hjälp att veta.

Man hade i alla fall haft den goda smaken att för en gångs skull markera ut hur man skulle ta sig norr ut genom att först åka söder ut och sedan vända i en rondell. Extra långt, men det funkade. Det som däremot inte skulle funkat var att ta sig hemifrån Husby och söder ut. Där var det en lång kö och man verkade släppa fram bilar en och en. Men detta såg jag medan jag färdades i norrgående fil.

Åkte in på gården och hämtade mitt ganska stora paket utanför dörren. Kollade att det inte fanns annan post innanför dörren och sedan åkte jag igen.

Sedan tog jag vägen över Bromma och Ulvsunda samt Tranebergsbron och sedan ut på södergående E4:a. Därefter gick det rätt snabbt tillbaka hem till stugan. Det var i norrgående man jobbade inatt.

Katterna fick lite extra mjukmat för att de varit duktiga och väntat troget. Satte även på värmefläktar för nu var det kallt. Sju grader inomhus och två ute. Vem bjöd in Jadis, vinterhäxan?

Tisdag

Klockan åtta var det dags att gå upp. I alla fall tyckte alarmet det. Började med att hämta in en kanna vatten, har inte kommit i ordning här ännu.

Solen sken från klarblå himmel, men det var inte speciellt varmt ute. Inatt har temperaturen varit nere på noll en stund.

Medan jag drack mitt kaffe kom jag fram till att hoppa tisdagsshoppingen idag. Jag behövde fixa till lite här först, städa kylen och skåpen, innan jag baxar in livsmedel. Jag hade det jag behöver och på onsdag ska jag ta med lite saker hemifrån. Jag behövde helt enkelt inget just precis idag. Dessutom var jag trött efter nattens äventyr.

Åkte till jobbet, köpte en sallad på vägen dit. Arbetspasset var ungefäetr e repris på igår.

Väl hemma i stugan pysslade jag lite med ditten och datten innan det var sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det kunde varit värre, det kunde varit snö och drivis

 1. Znogge skriver:

  Jag är lite förvånad över att det fungerar att lämna paket utanför dörren. Här är det ju lugnt men det finns alltid människor som har svårt att skilja på mitt och ditt eller bara vill jäklas. Skönt att det låg kvar i alla fall.
  Det var inte varmt i stugan men jag hoppas att värmefläkten fick upp temperaturen hyfsat snabbt.
  Önskar en fin onsdag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag är också förvånad att det är tillåtet. Det här paketet levererades av PostNord. Jag bor på nedre botten i så kallat särskilt utsatt område. Antagligen finns det många som blir nyfikna på ett paket. Det här var dock så stort att man inte kunde få ner det lätt i fickan eller väskan. Så fort paketet är lagt utanför dörren är deras ansvar slut och blir helt och hållet mitt. Nu kommer jag inte ihåg om det stod på adresslappen att det kom från Dammsugarpåsar.nu. Gjorde det det så var det kanske mindre stöldbegärligt eftersom påsar är olika till olika snabeldrakar. Ett annat problem är ju att det skvallrar om att ingen är hemma när paket står kvar i flera dagar. Jag hade ju hoppats på utlämningsställe och hämta ut det idag när jag ska vägen förbi. Idag vankas lite trevligheter i Uppsala på kvällen.

   Ja, det går bra och snabbt att värma stugan med elfläktar. När det är så här låg temperatur är det ”för mycket skrik för lite ull” att elda i den lilla köksspisen. Först måste köket bli varmt innan värmen sprider sig. Tyvärr kommer det att synas på elräkningen…

   Regnar gör det förresten. Hade tänkt klippa gräset och jobba lite i trädgården, nu fick det bli lite extra sömn istället och lugn och ro vid morgonkaffet.

   Ha en riktigt fin onsdag!
   Kram

 2. Annika skriver:

  Vi får också våra paket körda direkt till dörren. De lägger dem utanför vår ytterdörr, ibland får man signera om det är ngt speciellt. Men 9 gånger av 10 läggs de där. So far so good. Men i somliga lghhus här (som i Karolinas i LA) finns det postboxar där de hämtas. I andra lghhus utan sådana boxar läggs de utanför dörren.
  Det är en risk, det är det.
  Skönt att det går snabbt att värma din lilla stuga med värmefläkt. De där värmefläkarna är verkligen sp effektiva. Kramar!

 3. Micke skriver:

  Lite lurigt att låta det ligga utanför dörren på det viset, speciellt om man bor nederst som du skriver.
  Vi bor högst upp men vem vet vem som har vägarna upp till oss?

  Åter till stugan….låter som en fin tid som kommer nu för dig även om mycket ska komma i ordning.

  Tillönskar dig en fin afton nu…ta hand om dig Kraka…du är bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *