I hänryckningens tid

Man säger ofta att pingst betyder hänryckning, men själva ordet kommer från grekiska och betyder ”den femtionde”, alltså femtio dagar efter påsk. Men det stämmer ju att Jesu lärjungar blev hänryckta av den helige ande och dessutom är mycket av vår natur i hänryckning.

Jag började min pingstdag på sedvanligt sätt med morgonkaffe och två ostmackor. Hann även få mig en kopp kaffe hos grannen i 1:an. Men sedan bestämde jag mig för att kombinera ett nödvändigt ärende i Tyresö och en utflykt.

Hade tänkt att dricka kaffe i borggårdscaféet vid Tyresö slott, men där höll man på med att bygga om köket och man skulle beställa på olika ställen och dessutom förflytta sig upp och ner för trappor för att få köpa både kaffe och något att äta till. Jag blev helt enkelt trött och avstod.

Istället promenerade jag ner till Notholmen och caféet där. Fia ringde och vi pratade medan jag köpte kaffe och en räkmacka.

Notholmen är en mycket vacker plats som jag varmt kan rekommendera vid ett Stockholmsbesök. Om du nu inte redan bor, eller befinner dig, i Stockholm. Man kan ta buss till Tyresö kyrka och sedan gå därifrån.

På vägen tillbaka till bilen fångade jag några blommor och träd också. Hela området är så vackert.

Caféet stängde klockan 17:00, men jag satt kvar ute en stund till innan jag gav mig av hemåt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på I hänryckningens tid

  1. znogge skriver:

    Vilken bra och behaglig söndag det blev! Jag tacka för tipset och ha det i åtanke. Fina utflyktsmål är alltid väldigt uppskattade. Jättefina bilder från din dag!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *