Selfie – Roliga timmen

Bloggaren Klimakteriehäxan har en utmaning som heter Selfie där man ska reagera på ett ord och svara på frågor. Hur det går till kan du läsa hos Klimakterihäxan. Häng på vetja! Det här inlägget handlar om Roliga timmen.

 

1. När det var ”rolig timme” i klassen i skolan var min roll: 

Tror det var på mellanstadiet vi hade ”roliga timmen”. Minns att vi hade, men egentligen inte vad jag bidrog med. Minns att vi var många som tävlade om att få komma fram till tavlan och ”uppträda”. Vad jag gjorde kommer jag däremot inte alls ihåg.

2. Nämn ett riktigt rejält skrattminne! 

När en av mina kompisar gick på lärarhögskolan skulle de gå på Dramaten och se något, minns faktiskt inte vad det var för pjäs, och jag fick också köpa en biljett.
Kjell Bergqvist hade en framträdande roll minns jag och den var rolig. Minns att jag skrattade så tårarna rann och jag tappade andan.

3. I dag bestämmer jag själv när det är dags för rolig timme  då ...

Ha förstått när jag läst andras svar att det som avses är vad jag vill göra som är roligt. Tänkte först att det avsågs vad jag gör för att ”roa” andra.
Jag håller gärna tal, läser dikter eller, när det passar, läser ett avsnitt ur Profeten av Kahlil Gibran.
Om det ska vara något som är en rolig timme för mig så är det väl det jag gör på min fritid. Jag tittar på film, lyssnar på ljudböcker eller musik.

4. Den ståuppkomikern skrattar jag åt: 

Egentligen är kanske ingen av dem en ”ståuppare”, men jag gillar Mr Bean (Rowan Atkinson) och Messiah Hallberg i Svenska Nyheter.
Den förstnämnda för att han är så tokrolig i vardagssituationer och den andra för att han med sin humor lyfter det absurda i dagens politik och samhälle.

5. Den filmen/boken/tv-serien är verkligen rolig:

Här blir det väl lite samma svar som på fråga 4.

6. Vad får man aldrig skämta om?

Man får skämta om allt, men då behövs fingertoppskänsla vilket verkar saknas hos alltför många. Men att förstå humor saknas i ännu högre grad hos moderna, lättkränkta, människor. Suck!

Det här inlägget postades i Livet, Selfie, en utmaning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Selfie – Roliga timmen

 1. Delar helt din uppfattning om Svenska Nyheter och Messiah H. Ett tillskott!
  Du har dessutom helt rätt i din observation: kränkthet är ett tillstånd som allt fler verkar hamna i, allt lättare …

 2. Ingrid skriver:

  Så roligt att läsa dina svar på ”roliga timmen”.
  På ”min tid” hade man inte någon roligt timme alls, inte var jag kan minnas i alla fall. Vi fick nöja oss med roliga raster.
  Mr Bean gillar jag också och jag har sett honom många gånger på tv och skrattar lika gott åt honom varje gång. Svenska Nyheter är ett program som jag inte har för vana att se, men jag kanske ska ge det en chans, nu när jag läser att du gillar det.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *