Inte klippt, men rakad

En lång, innehållsrik dag är till ända. Jag är trött. Kingston är trött. Orvar verkar däremot opåverkad, men det kan ju förstås bero på att för honom har det varit en dag som alla andra.

Gick upp och drack kaffe och åt två risifrutti. Gick sedan ut och jobbade med trädgården ett tag. Skyfflade och rensade utanför häcken.

Pojkarna har börjat ligga i köksfönstret och spana. Man ser oftast bara svansarna och en skugga.

Bytte om och åkte till Tyresö för att förtidsrösta i EU-valet. Hade sedan tänkt mig en klippning, men det fanns inga drop in-tider lediga så jag beställde den tid klockan 13:00 som de erbjöd mig.

Gick till Espresso House och köpte kaffe och en macka. Smulade den så jag kunde äta. Det fungerade bra.

Gick till Systembolaget och köpte vin, två små flaskor Coronas och fem förpackningar rött med namnet jag helst inte tar i min mun. Inte för att han har något med vinet att göra, det är ett gott och bra vin, men jag avskyr verkligen den mannen och all skit han hittar på.

Gick runt lite och tittade och åkte sedan för att tanka. Var tillbaka igen och satte mig klockan 12:40 i en av frisörens väntstolar i hörnet. Bläddrade i några skvallerblaskor.

Klockan 12:57 reste jag på mig och gick nära disken, men inte ända fram. 12:59 gick jag fram. Då kom en av de manliga frisörerna farandes och röt: ”Är det du som är M….a?” Sedan läxade han upp mig för att jag var där för tidigt, jag hade inte tid förrän klockan 13.
Jag påpekade att klockan var 13 nu. Sedan hade han något mindre utbrott över att han blivit uppskriven på mig och att han minsann redan var fullbokad hela dagen.
Jag sa att då fick jag väl komma en annan gång eller gå någon annanstans.
Han hastade iväg till kollegorna och ryade med dem och sedan kom en av de kvinnliga frisörerna och sa i otrevlig ton att nu skulle jag få hjälp av honom (den arge mannen).
Men då ruttnade jag och sa att jag inte tyckte det verkade trevligt där och att de kunde stryka mig. Sedan gick jag. Ville verkligen inte ha en aggressiv karl med en vass sax runt mitt huvud och mina öron.

Åkte hem till stugan, åt en tallrik soppa och gick ut i trädgården. Jobbade lite där och bytte sedan om igen, stuvade ner Kingston i en bur och bar ut honom till bilen.

Hade kommit överens med F om att han och F, som kallas S….e, att de skulle hjälpa mig och raka bort alla pälstovorna.

Vi kom fram, fick vänta en stund i bilen, och sedan rakade de Kingston i en klädsam lejonfrisyr. Alla tovorna är borta.

Vi åkte hem till stugan igen och Kingston kände sig utsvulten. Han är väl i och för sig alltid hungrig, katter påstår ju alltid att de är svältande, men jag tror faktiskt att han var extra hungrig efter den utflykten.

Hemma i stugan hällde jag upp lite rött och tog fram lite ost. Det är väl nationaldagsafton idag. Så mycket befängda påhitt som de där politikerna hittar på så kan väl jag också få hitta på något. Kan dessutom ge mig sjutton på att de är lediga halva dagen för att det är helg imorgon. Men så ska jag jobba!

Det är en ros utsprungen…

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inte klippt, men rakad

 1. Tantaugusta skriver:

  Jag har haft samma frisör sedan 1996 och det är jag tacksam för när jag läser hur du blev behandlad. Vilken extremt otrevlig en, du gjorde helt rätt i att gå därifrån.

 2. Ingrid skriver:

  Visst är det nationaldagsafton i dag och jag har firat med ett glas rosé. I morgon firar vi Nationaldagen och den svenska flaggans dag med en utflykt till Klinteberget precis som vi gör varje år den 6 juni.
  Ha en fin Nationaldag!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Risifrutti uppskattas ju av undertecknad, gott gott. 🙂
  Våra fyrbenta gillar ju att ligga i fönstret, där har de verkligen koll.
  Såklart att de som kommit en bit i karriären är lediga, inte kul att veta med deras feta löner men inget att göra åt…antar jag.

  Ha en fin nationaldag.

 4. znogge skriver:

  Vilken tur att du gick därifrån! Vilket otrevligt bemötande och vilken otrevlig person. Det finns fler frisörer att välja bland. Vem accepterar att bli så otrevligt behandlad.
  Så skönt att få rakat bort tovorna. När jag var ute i går såg jag en katt som genomgått samma behandling. Den hade päls på huvudet och en mäktig svans men sedan var det inte mer.
  Önskar dig en bra arbetsdag!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *