Konsten att roa sig en ledig kväll

Så var de fyra arbetspassen över för den här gången. Det har varit lite blandat, lite tragik, lite kalabalik och lite lugn. Vanlig IVA-vardag med andra ord. Eller det som brukar kallas en vanlig dag på jobbet.

Idag hade jag planerat för ett kvällspass, jag jobbar nästan bara sådana pass, men administratören frågade mig för ett par dagar sedan om jag kunde byta och jobba ett dagpass. Eftersom jag bor närmare när jag bor i stugan så sa jag ja. Men det är inte optimalt att jobba kväll och sedan tidigt. Hinner inte sova tillräckligt mellan passen. Inatt blev det 4 timmar och 40 minuter.

Under natten regnade det enormt mycket, så pass att jag vaknade av det. Men när jag väl somnat så sov jag faktiskt.

Bytet av pass gjorde att jag fick en oväntad ledig kväll. Som ni minns var det en av frågorna i veckans Fem en fredag vad man gör med en oväntad ledighet.
Jag beställde en tid i grovtvättstugan och roade mig där en timme. Men innan dess åkte jag och drack kaffe med en bakelse.

Shoppade lite ost också när jag ändå var i affären. Men det mesta är skrivet på min lista för tisdagsshoppingen kommande vecka.

Åkte hemhem och plockade ihop lite saker jag skulle ha med till stugan och klockan 19:00 gick jag ut i groven och tvättade en maskin. Sedan åkte jag tillbaka hem till stugan.
På vägen, precis när jag svängde av från E4:an mor Akalla, kom en enorm hagelskur. Haglet la sig i drivor nedanför vindrutan. Sedan uppehåll igen, ett nytt regnväder med både sol och regnbåge. Har vi gjort en tidsresa bakåt och hamnat i april igen?

Efter att pojkarna fått mjukmat och lite mer vatten packade jag upp min bok jag hämtat i Instabox när jag var hemmahemma.

Jag har sökt Philips kurs i höst, men vet förstås inte om jag kommer in. Men jag är behörig har antagning.se meddelat. Hur som helst vill jag ändå läsa boken. Oavsett.

Hemma i stugan satte jag mig en stund, trots att jag var trött. Ett glas rött och lite ost. Hittade så fina, små, ostar.

Alldeles strax ska jag fixa med mina tänder, det tar ordentligt med tid, och sedan ska jag och katterna sova. Är så trött!

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Konsten att roa sig en ledig kväll

 1. znogge skriver:

  Som vanligt hinner du med väldigt mycket när du är ledig och så även denna kväll. Kan förstå att du var trött så jag hoppas att du sov som bedövad i natt.
  Önskar en bra start på den nya veckan!
  Kram

 2. Micke skriver:

  Är ju lite småsurt att arbeta dagpass efter ett kvällspass, sömnen blir ju som den blir.
  Men en ledig kväll är ju inte fel det heller.
  Mycket hagel här med periodvis, inget att göra åt antar jag.

  Ha en fin måndagskväll Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *