Fem en fredag v. 23: Struktur

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken är den minst organiserade delen i ditt liv?
 2. Vilken är det mest organiserade delen i ditt liv?
 3. Hur bra hanterar du rutiner som ändras?
 4. Vad gör du med oväntad oplanerad tid?
 5. Hur strukturerad är du vanligtvis?

 

 1. Papper och saker. Jag har alldeles för mycket att göra relaterad till den tid jag har. Något måste helt enkelt prioriteras bort och det har tyvärr blivit städning och ”hålla ordning”.
 2. Allt som har med jobbet att göra och i viss mån även studierna. Även mina förtroendeuppdrag, som numera bara är några enstaka, har jag skött med samma precision som jobbet.
 3. Låt mig börja med ett citat ur en av Ola Magnells låtar, Sisyfos (Ta mig hem). Länk till låten på Spotify.
  Jag har suttit i för många karusellerFör att ta notis om vilken snurr som gäller”.
  Hemma har jag inget som kan rubriceras rutiner, de finns på jobbet. I november har jag jobbat 50 år i vården och fått byta rutiner hur många gånger som helst. Har också lärt mig att det finns ett slags mode när det gäller rutiner och gamla förlegade kommer tillbaka förpackade i nya kläder. Med andra ord: Jag tar nya rutiner med jämnmod, ofta kommer snart nya.
 4. Precis som oväntade inkomster har sina hål att fylla har min tid det också. Men ibland festar jag loss med att återhämta mig.
 5. Är ju född i jungfruns tecken och därmed sjukt strukturerad in i minsta detalj. På gott och ont…

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 23: Struktur

 1. znogge skriver:

  Punkt 3 känner jag väldigt tydligt igen från skolans värld för så fungerar det där också. Det var bara att sitta lugnt i båten 😀 Det som förkastades under en del år visade sig plötsligt duga igen och då kunde man unna sig att nicka igenkännande och småle lite. Det blir så efter många år i samma yrke och du har verkligen en gedigen erfarenhet.

  Själv gillar jag struktur och har under resans gång lärt mig att så gott som alla elever mår väldigt bra av det. När vuxna inte har koll blir barn extremt osäkra helt enkelt.

  Önskar en fin lördag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, men så är det ju. Elever är på väg att bli vuxna och behöver struktur för att processen inte ska gå snett. Tycker alltför många barn/ungdomar har alldeles för lite struktur i hemmet. Inte undra på att vuxenprocessen inte går som den ska. Livet är mångfaktoriellt och mångfacetterat och då behövs en grundtrygghet i en själv för att möta livet. Är man alltför curlad vet man inte hur livet fungerar och tror att någon ska sopa banan.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 2. Susjos skriver:

  Grattis till dina 50 år i vården! Wow, det är inte dåligt jobbat! Jag har i september jobbat 45 år i landstingets tjänst, fattar inte att jag jobbat så länge!? Å nog har man ändrat rutiner genom åren, och som du säger, man får ta det med jämnmod…det kommer snart nya!
  Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *