Måndag, om det råder inget tvivel

Måndag efter fyra arbetspass. Trots att jag sovit riktigt länge var jag hur trött somhelst när det var dags att gå upp. Båda katterna puffade på mig och ville få sin frukost serverad.

När jag gick upp började jag med att lägga upp Mjau mjukmat tii pojkarna samtidigt som jag värme vatten till mitt kaffe. Fick fram en risifrutti och gick sedan och satte mig vid datorn. Var lite nervös att det inte skulle fungera att koppla upp mig mot universitetet. Idag skulle jag börja min nya kurs om Fornnordisk religion.

Kursen verkar väldigt intressant. Vi var många, 120 personer, och många satte inte ens på sina kameror. Men det står i policyn att kameran ska vara på. Jag hade min på…
Vi hade en föreläsning på ungefär 1½ timme efter att vi fått en delkursinfo om universitetets lärplattform Athena. Ibland undrar jag varför varje ställe måste ha en egen modell för lärplattformar, eller som på sjukhus ett eget journalsystem. Suck!
Nu är Athena inte speciellt svårt, då är nog Canvas som Göteborg använder svårare att förstå sig på. Moodle som Newmaninstitutet använder är extremt lätt.

Efter dagens lektioner gjorde jag lite lunch och sedan ringde jag H…..t och vi pratade drygt tre kvart. Ute var det kallt och, precis som prognosen var, såg det ut att bli regn. Det blev det förresten också…

Klockan 16:40 hade jag tid hos specialisttandvården och gjorde mig klar och åkte in till stan. Det gällde att klä sig ordentligt för ute var det inte många grader över 10.

Det hade regnat en stund, men plötsligt bara vräkte regnet ner. Av okänd anledning befinner sig ingen av mina fyra regncapear i stugan just nu. Så det var bara att försöka göra det bästa av situationen.
Jag kollade när bussen skulle gå upp till T-banan, den går en gång i timmen, och såg till att passa in tiden. Det är säkert fem gånger så långt till T-banan som till busshållplatsen så att gå hela vägen kändes inte som ett alternativ.

Jag hann bli rätt blöt, men kom i alla fall på T-banan och åkte in till Rådmansgatan. Där regnade det lika mycket och jag skyndade till tandläkeriet. Jag var där 40 minuter för tidigt, men att promenera runt ute i regnet var inget alternativ.
Jag fick kaffe och lyssnade på ljudbok och hann torka rätt bra.

Idag skulle stygnen tas. Det gjorde fruktansvärt ont! Tur att det inte var så många stygn, då hade jag nog tuppat av. Tandläkaren, som gjort operationen, var nöjd och tyckte det såg rätt bra ut. Nu ska jag fortsätta äta försiktigt och komma tillbaka om två veckor. Vi kom också överens om att jag ska prova en annan specialtandcreme eftersom jag får hemska smakförändringar av dem jag har och allt smakar illa. Till och med kaffe smakar skumt. Jag berättade att jag gått ner tre kilo på de här två veckorna. Det är väl i och för sig bra med lite viktnedgång, men inte att jag har svårt att få i mig mat rent allmänt. Jag berättade inte hur jag längtar efter knäckebröd, det är något jag kanske kan få äta i höst.

Äta mjuka saker får jag i alla fall och jag bestämde mig för att lyxa till det lite. Gick, det hade slutat regna, till Kungshallen och Ikki bar för att äta sushi och dricka ett glas vitt.

L..a ringde och vi pratade en stund. Sedan, när jag ätiti klart, gick jag en sväng i affärer runt Hötorget. Tittade i skyltfönster och gick slutligen in på Thelins för att ta en fika.

Men sedan var det dags att återvända till stugan. Klockan var rätt mycket och jag var trött. Imorgon är det föreläsning på zoom igen.

I stugan var det kallt, det är verkligen rena hösten ute, och jag borde nog eldat. Mne jag kände att jag inte hade ork för det. Trots allt är det en del pyssel med att elda så det blir varmt. Istället gjorde jag kväll rätt snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Måndag, om det råder inget tvivel

 1. znogge skriver:

  Ja, nog hade det varit enklare om alla hade haft samma lärplattformar men så fungerar det dessvärre inte. Ju enklare och användarvänligare desto bättre är min filosofi.

  Jobbigt att ta stygnen förstår jag men nu är det gjort. Skönt att tandläkaren verkade rättså nöjd också. Bra om du kan testa en annan tandkräm för att smakerna påverkas är verkligen ingen hit alls. Det måste kännas skönt att du i alla fall kan äta mjuka saker nu även om du får längta efter knäckebröd ett tag till.

  Det är verkligen rena höstvädret nu så sköna ljusa sommarkvällar känns väldigt långt borta. Hoppas att det vänder snart men prognosen såg inte toppen ut…

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Har just provat den nya tandcremen och den smakar inte alls så illa som den första. Känner mig hoppfull. Vill ju att i alla fall kaffe ska smaka gott. 😉

   Nu ska jag och katterna bädda ner oss. Natti natti!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *