Min far var inte särskilt rar

Gick upp strax efter klockan 6, tror det var 6:20, men då hade jag kollat nyheterna också. Pojkarna, i synnerhet Kingston, hoppade ivrigt runt i köket för att få frukost serverad. Han är så pigg och rask igen sedan han fått bort sina pälstovor. Han blir alltid passiv och lite deprimerad då han tovat igen i pälsen. Nu leker han och Orvar och far omkring mer eller mindre våldsamt. Med många tovor vill han bara ligga i sängen.

Gjorde kaffe och satte mig med kaffe och en risifrutti och läste igenom de 20 boksidor, eller 10 sidor som det är på skärmen eftersom det är två boksidor på varje ”sida”, inför dagens föreläsning. Otroligt intressant om män och kvinnors ställning och hur ogifta döttrar, och i viss mån systrar, kunde bli arvsberättigade genom att göra sig till män. Klä sig som män och gå ut i strid. Gifte de sig miste de sedan sin rätt. Det finns även en tradition av att kvinnor tillsammans kan avla söner utan män. Idag såg jag lite extra fram mot föreläsningen och hoppades att Agneta Ney som skulle föreläsa för oss är en bra föreläsare. Det kan man ju tyvärr inte ta för givet i förväg…

Innan föreläsningen fixade jag med mina tänder, tvättade och klädde mig. Ute var det sol och klarblå himmel.

Det blev en mycket intressant föreläsning som i huvudsak handlade om Sigurd Fafnersbane. Jag hoppas ni kan er fornnordiska historia och vet vem han var. Jodå, jag vet, man är inte säker på att han var en historisk person, men vem bryr sig. Han är spännande. Dessutom var han Krakas pappa. Kraka kallas även Aslög, eller vice versa. Naturligtvis vet man inte heller om hon verkligen är en historisk person. Men med tanke på att det inte är alltför länge sedan och att det finns skrivet om både Sigurd och Kraka så är det, enligt min åsikt, högst troligt.

Hur som helst så skyndade jag iväg direkt efter föreläsningen för att hinna göra tisdagsshopping. Jag har en del matvaror kvar och det är snart tisdag igen så jag valde lite fritt från min inköpslista. Det går ju att komplettera…

När jag var tillbaka åt jag lite och bytte sedan om. Eftersom det var kallt valde jag en annan klänning än jag först planerat. En jag aldrig skulle fått för mig att ha i mitten av juni om vädret och temperaturen varit normal.

Jag tog mig torrskodd upp till T-banan, men när jag klev av vid Hötorget regnade det igen. Jag tog mig nerför Kungsgatan och gick in i en rad affärer med vandrings- och friluftsutrustning. Till sist, ganska precis klockan 16, gick jag in på Pinchos på Norrlandsgatan. Där väntade M….a. Det är henne jag delade rum med på Japanresan.

Vi började med varsin färgglad drink, toppad med sockervadd. Jag skulle vilja ha en sockervaddsmaskin, de är inte ens speciellt dyra, men tar ju plats och man använder den ju inte direkt ofta.

M….a berättade om sin resa till Centralasien hon nyligen gjort. Sedan beställde vi mat. Jag hittade några mjuka rätter. Till dem ett glas vitt.

Vi pratade om ditten och datten medan vi åt. Det var så gott och precis lagom med tre rätter.

En måltid är inte komplett förrän man fått kaffe och dessert. Churros med chokladsås.

Vi satt kvar en stund, trots att klockan passerat 18, man har sitt bord i 2 timmar, men sedan gick vi. Vi skiljdes åt utanför min T-bana. M….a bor på Kungsholmen och skulle promenera hem.

Hemma i stugan väntade pojkarna på sin kvällsmat. Jag behövde hämta in vatten och göra ytterligare ett ärende innan de blev serverade. De lider ju inte av svält precis även om katter alltid tror det.

Nu har jag pratat med F i telefon och ska läsa materialet inför morgondagens föreläsning. Kan kanske ta 1½ – 2 timmar. Sedan ska jag sova.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Min far var inte särskilt rar

 1. znogge skriver:

  Kan tänka mig att det var en mycket givande och spännande föreläsning och kursen verkar mycket intressant tycker jag.
  En bra dag för övrigt och trevligt med middag på lokal. Perfekt att det fanns alternativ som passade dig också.
  Lycka till med läsningen. Smart att vara förberedd men det är kanske ett krav.
  Lite lustigt med pälsen men jag kan känna igen det. Miss E som på sin ålders höst inte var så pigg blev alltid mycket piggare när pälsen var kortklippt.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Kursen är väldigt spännande. Krav är det väl inte, ingen kollar att man läst förrän det blir tenta i augusti, men det är lättare att hänga med om man är förberedd.

   Kingston har en besvärlig päls som får tovor jättelätt och de förvandlas snabbt till stora kockor i pälsen som drar och sliter i skinnet på honom. Eftersom han inte är så samarbetsvillig när det gäller pälsvård så är det lindrigast för både honom och oss människor att raka honom. Nu är han nöjd och glad.

   Ha en fin kväll och sov sedan gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag läser i den ena bloggen efter den andra att det regnar och regnar och det haglar både här och där, men här på ön skiner solen för det mesta. Lite regn skulle vara välkommet nu igen, för blåsten suger….
  Hoppas att det blev en givande föreläsning!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jodå, det regnar ofta och har haglat flera gånger. Jag råkade ju ut för ett tsort hageloväder i fredags, men sedna har jag hört om folk som varit med om det senare. I helgen tror jag.

   Föreläsningen, som var en del av kursen Fornnordisk religion, var mycket givande. Nu är nästa föreläsning på måndag och jag kan kosta på mig någon extra sovtimme imorgon.

   Sov gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *