En dag i tre miljöer – Stugan, bibblan och jobbet.

Hade gett en hel del för att få fortsätta sova när alarmet väckte mig. Men det lät sig inte göra, var bara att gå upp och ta tag i dagen.

Mjukmat åt pojkarna, kaffe och risifrutti åt mig, packade ner dator och annat som skulle med, klädde mig, gjorde rent pojkarnas lådor och gav mig av.

Landade vid ett lugnt bord inne i bibblan på Södertörns högskola, bara ett stenkast från min arbetsplats. Eftersom jag skulle jobba och inte hinna ta mig dit i tid behövde jag ha en plan B. Det behövs även en plan C eftersom man inte kommer att ha högskolans bibliotek öppet sista gången som föreläsning och jobb krockar. Men jag har, precis som Sickan, en plan.

Det finns ett lugnt studierum också, som jag tror man behöver boka plats i, men nu är det väl sommarlov och just när jag sätter mig ner är jag den enda personen på bibblan. Förutom personalen. Det dök upp en och annan student med tiden som smög omkring på jakt efter böcker. Men det var i stort sett väldigt lugnt.

Idag var det Jens Heimdahl som föreläste om växter och deras betydelse. Ämnet heter arkeobotanik.

Vi drog över en halvtimme och jag fick nästan bråttom till jobbet. Hann äta en korv med bröd från Pressbyrån och sedan ner och byta om. Kaffe på avdelningen och sedan var det dags för jobbet.

Vi hade den vanliga genomgången, uppstartsmöte, och sedan APT (arbetsplatsträff). Vi fick en del information och sedan berättade en av cheferna om en föreläsning om hot och våld hon varit på. Hon var eld och lågor och tyckte att den varit så bra. Personligen tycker jag att det var det vanliga dravlet om att vi måste vara beredda att slåss om vi blir angripna. Fy fan vad jag är trött på all krigs- och våldshets! Precis som vi inte vet att vi när som helst kan råka ut för en beväpnad galning.

Passet rullade på och det blev dags att rapportera över till natten. Sedan dags att byta om och åka hem.

Hemma i stugan gick jag ut och fyllde en kastrull med vatten för att koka potatis till morgondagens lunchlåda. Sedan fick pojkarna mjukmat och jag satte mig för att koppla av en stund. Imorgon kan jag sova lite längre, har ingen föreläsning före jobbet.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En dag i tre miljöer – Stugan, bibblan och jobbet.

  1. Znogge skriver:

    Smidigt att kunna lyssna på föreläsningen på biblioteket och snabbt kunna förflytta dig till arbetsplatsen. Otur när det nästan krockar men bra att du har en plan C också. APT hade vi ett par gånger per termin. Ibland var det bra, ibland mindre bra. Samma sak med föreläsningar. Ibland när man varit på sådana har vissa tyckt att det var helt fantastiskt och så har men själv tyckt att jo då. Inte för att jag är negativ men samma sanningar behöver inte sägas med olika ord.

    Hoppas att du får en bra torsdag!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *