Fem en fredag v. 24: Förbrukad

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När senast kändes det som om du blivit överkörd?
 2. Vad i ditt hem saknar batterier?
 3. Vad är inne på sluttampen inför att bytas ut?
 4. Hur ofta byter du ut din tandborste?
 5. Vilken förbrukningsvara använder du mest under en månad?

 

 1. Just nu. Hade ett riktigt helvetesarbetspass igår och nu har jag ont precis överallt och är supertrött. Eftersom det bara var vanligt arbete, inget akut eller en ny, superdålig patient, utan bara väldigt tungt och arbetsintensivt så får man, eller i alla fall jag, inget adrenalinpåslag som hjälper till. Det är bara tungt och stressigt. Varje sekund är fylld av arbete och det finns inte en chans att jobba ikapp sig. Eftersom strejken/blockaden gör att vi inte får jobba övertid blev jag tvungen att lämna över en massa ogjort arbete till min nattkollega. Hade mått betydligt bättre av en halvtimme övertid och fått göra det jag inte hunnit, utan att bli avbruten av nya arbetsuppgifter. Jag har sällan något emot att jobba över en halvtimme eller två. Övertid har jag i mitt tjänstgöringsavtal, däremot står det klart och tydligt att jag inte har rätt till semester. 😀
  (För den som undrar, så ni slipper fundera, så har timanställd personal lagstadgad rätt till semesterersättning och får viss procent ekonomisk ersättning. Det är rätt till ledighet man inte har, vilket ju är en ickefråga. Som timanställd är man givetvis ledigt när man vill).
 2. Hemmahemma har jag ett ljus i köksfönstret som i dag saknar batterier. Det är inte aktuellt att ha det påslaget den här årstiden. I stugan saknar min elektriska fotfil batterier och det är mer problematiskt och behöver åtgärdas.
 3. Den ena kattlådan i stugan har skadats upptill och behöver bytas. Ska byta båda till större så snart jag hittar vad jag vill ha. Pojkarna får inte riktigt plats och det kommer utanför alltsomoftast.
 4. Jag brukar se när det är dags. Men så där var tredje eller varannan månad. Däremellan doppar jag den i kokande vatten. Munbakterier av vanligt slag, även den extra stygga bakteriefloran jag har, brukar dö vid 70 grader Celsius.
 5. Beror på. Ser att många svarar toapapper, men i stugan använder jag inget toapapper alls. Använder hushållspapper till en rad olika saker, toapapper finns på de gemensamma toaletterna och där använder jag det förstås. Men jag uppfattar frågan som att det är förbrukningsartiklar jag köper och har hemma och då tror jag faktiskt att kaffe är det som har störst åtgång.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 24: Förbrukad

 1. Ja kaffe går det förvisso åt en hel del, dagligdags. Fast jag kan leva med te i stället, däremot har jag svårt att avstå toapapperet …

  • Kraka skriver:

   Jag avstår ju inte toapappret i egentlig mening, men använder det gemensamma när jag är i stugan och på jobbet, där jag är en stor del av tiden. Hemmahemma har jag däremot toapapper. Passar ju på när jag är där och hämtar saker, posten till exempel.

   Ha en fin fredag!

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att nästa arbetspass blir lindrigare. Inte ska man behöva känna sig förbrukad när man går hem från jobbet, men så låter det som om många av dina kollegor också känner sig.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 3. znogge skriver:

  Det lät som ett mycket krävande arbetspass minst sagt. Jag håller med Ingrid om att den känslan ska man inte behöva ha men den har jag också råkat ut för. Jag kan tänka mig att det hade känts bättre om du hunnit avsluta men nu är det som det är.
  Hoppas du får en fin helg!

  Kram

 4. it_is/Anette skriver:

  Skoj att läsa dina svar på veckans fem en fredag.
  Ja jag satt också och funderade på vad som kan räknas in dom förbrukningsvara… Och ja det där med att vara timanställd är ju att man får ut sin semesterlön direkt, sen får man spara den om man sen vill ha betaldsemester …
  Det kan inte vara så enkelt för er som jobbar inom vården att helt plötsligt inte få göra det som ni är vana vid som du beskriver att man gärna vill lämna över jobb som är avklarat. Hoppas att det snart löser sig.

  Ha en fin helg

  • Kraka skriver:

   Konflikten är tråkig. Men det var verkligen rätt av Vårdförbundet att säga nej till medlarnas bud. Ren idioti! Att det ska vara så svårt för arbetsgivarna att fatta att sjuksköterskor m fl är människor och inte slavar. Idag var det en väldigt bra debattartikel i Aftonbladet* om hur pulsen ökar och folk mår dåligt av att ständigt bli uppringda på ledigheten för att kallas in på extrapass. Jag känner så väl igen det där och även som timanställd, jag har lagt scheman månader i förväg och jobbar inte så att jag ska ringas in, blir jag ofta uppringd och får kraftiga stressymptom. Under mina snar 50 år i vården har jag långa perioder haft telefonen avstängd för att slippa bli stressad och på den tiden, före mobilerna, la jag ofta av luren. Vilket innebär att bli avstängd från även den privata sfären ”där ute”.
   Det är så många olika saker i vården som gör att folk inte orkar. Det är alltid ett par stycken långtidssjukskrivna på alla ställen som är det på grund av att de ”gått in i väggen” av jobbet.

   *https://www.aftonbladet.se/debatt/a/mP1A7v/sjukskoterska-nar-vi-gar-hem-i-tid-fungerar-inte-varden

   Nu är jag ledig två dagar och nästa vecka jobbar jag bara två, en i taget, och ser fram mot en ledig midsommar. Som jag egentligen inte tänker fira utan grotta ner mig med mina katter och vila.

   Ha en fin helg!

 5. Pingback: Fem en fredag v. 25: Midsommardags - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *