Ledighetsafton

Ganska sen, eller väldigt sen egentligen, kväll. Hamma efter ett arbetspass som var lika bra som gårdagens var dåligt. Det är ju tur att det varierar…

Fick bråttom när jag skulle iväg, var tvungen att springa in och hämta något jag glömt. Men jag hann trots allt.

På jobbet var det som vanligt. Vi hade vår genomgång och jag fick jobba ihop med flera av mina trevliga arbetskamrater på en storsal. Det är sån skillnad mot att vara på isoleringssal. Vi hjälptes åt och allt fungerade hur bra som helst.

A..i och jag hade bestämt att vi skulle äta bakelser idag. Givetvis hade jag tänkt betala min, men hon ville bjuda mig. Det lyckades till och med bli så att vi kunde fika ihop.

Det var så gott! Prinsessbakelse och kaffe, precis vad man behöver en fredagseftermiddag.

Inne på min sal fick vi en ny patient och samarbetet fungerade perfekt. Det var helt enkelt ett bra arbetspass. Som kompensation för det dåliga igår.

När jag kom hem hällde jag upp ett glas, det blev två, Brämhults hallonjuice. Lite kex och ost till det. Det är ju ledighetsafton, dagen före två lediga dagar. Idag känns livet bra.

Det här inlägget postades i Alingsås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ledighetsafton

 1. Tantaugusta skriver:

  Fredagsfika är en guldkant på fredagen. Vi hade det på jobbet tidigare, enligt ett rullande schema, men sen kom pandemin och nu är inte en människa på kontoret på fredagar. Men jag brukar inta lite lyxigare fika på egen hand på fredagseftermiddagen. Igår blev det kaffe och en glass på altanen.

 2. Anna i Portugal skriver:

  Vad härligt att vara lite ledig nu! Kan förstå det känns bra att fira med en god bakelse och goda ostar. Ikväll blev vår middag goda ostar och ett gott röd vin. Hoppas du har en skön lördag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt med lite ledigt emellanåt. Ska jobba hela sommaren, vissa veckor mer vissa mindre.
   Ost och vin är aldrig fel.
   Ha en fortsatt bra helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *