Ledig lördag

Var uppe tidigt, men efter frukost gick jag och la mig med en ljudbok. Behövde sträcka ut kroppen lite en extra stund.

Pojkarna vilade också efter frukost

Hörde någon ute och såg att det var folk på min tomt. Gick ut och pratade med dem, det var inspektionen. Jag berättade att jag var medveten om att jag låg efter med trädgårdsarbetet men att jag haft jobbigt med min operation. Jag fick berätta om min åtgärdsplan och sedan gick de efter att ha önskat mig krya på mig. Ny inspektion är om 2 – 4 veckor.

Eftersom torrfodert var slut, det fanns vara lite kvar i en skål, åkte jag sedan till Tyresö för att shoppa i zoo-affären.
Var aldrig inne i själva centrumet, Arken zoo ligger utanför, precis vid parkeringen. Köpte en 10-kilossäck med mat och två nya kattlådor. Sedan åkte jag hem igen.

Svängde in på den närliggande trädgårdbutiken i Skarpnäck. Köpte tre perenner och en tomatplanta. I år blir det bara en endaste plant. Den kostade nästa 300 kronor! Det får man väldigt många tomater för på Coop.

Fixade med lådorna och rengjorde an stor plasttunna att ha maten i. De är hopplösa, speciellt Orvar, och kan inte låta bli att bita hål i matsäckar så det rinner ut över golvet. Så vill jag inte ha det.

Bar iväg två kassar förpackningar till återvinningen. där var det smått kaotiskt och containern för papparsförpackningar var överfull och folk hade lagt upp högar med förpackningar på marken. Jag sorterade mina förpackningar och lämnade bara det som var plast, metall och glas. Nu har jag en stor kasse med pappersförpackningar i bilen.
Kommunen är superdåliga på att se till att de där containrarna töms. Vet inte hur många gånger jag ringt, med allt av besvär det är att komma fram, och sagt till dem. Men att det är lag på att sortera det är de noga med att påpeka. Suck! Dubbelsuck!

Egentligen hann jag nog ite så mycket mer innan jag behövde byta om och åka. Jag skulle träffa B-M för att ha en trevlig eftermiddag och kväll.

Kollade på väderprognosen och insåg att jag behövde ha med mig en extra jacka. Det skulle bara vara 14 grader på kvällen. Gick sedan upp till T-banan och åkte till Gullmarsplan och bytte till Tvärbanan.

B-M bor väldigt nära stationen, men eftersom man ska bygga ett helt nytt kvarter bredvid så måste man nu gå runt en väldig omväg. Men till sist var jag framme och blev insläppt.

Efter att vi pratat lägenheter en stund och jämfört ritningar gick vi. Vi skulle till 3Sixty Skybar som ligger nere på Liljeholmskajen. Det är ganska nära och vi gick någon gångväg genom skogen dr jag aldrig varit.

När vi kom fram åkte vi upp till baren, som ligger på 25:e våningen, och blev hälsade välkomna. Vi hade inte beställt bord men fick ändå en plats där vi kunde äta i 1½ timme innan de som beställt skulle komma.

Vi började med varsin Aperol

Sedan åt vi varsin mellanrätt. Jodå, den är precis så liten som den ser ut. Västerbotten heter den och det är rödbetor, hasselnötter, honung och bipollen. Ljuvligt gott! Men ack inte något att bli mätt på. Jag drack Riesling och B-M öl.

Vi flyttade senare till ett barbord vid fönstret och tittade på utsikten. Man kan gå runt och titta åt alla håll.

Det är järnvägsbron in till Stockholms södra man ser till höger i bilden.

Stadshuset i mitten

Tornet vid Telefonplan. Det höga huset till höger om tornet skymmer ett annat hus som man bara ser kanten på till vänster. Det tog lång tid innan jag förstod hur det låg till eftersom jag visste att huset måste finnas där. Det är i det skymda huset jag ska bo.

När vi tittat oss mätta på utsikten var vi ännu hungrigare och gick för att leta efter lite mer mat. Innan vi gick betalade vi. Jag kan verkligen rekommendera stället. Men ta med dig stora plånboken. Vågar inte ens skriva vad det kostade.

Nere på kajen finns ett flertal restauranger av olika slag. Vi gick till BankOmat. Där åt vi smörstekt gösfilé, serverad med smörslungade skogschampinjoner, babyspenat, kokt potatis, samt krämig parmesan- & vitvinssås.

Det var så gott! Först tyckte jag det såg lite ut, men det räckte. Jag drack vanligt vatten till maten. Hade ju redan druckit en drink och tre glas Riesling. Det fick räcka.

B-M följde mig sedan till Årstadal där jag tog Tvärbanan tillbaka. Hon bor så pass nära så hon gick. Har man inte ett periodkort blir det dyrt att åka en station.

Hemma i stugan ville pojkarna ha mjukmat. Sedan fixade jag med mina tänder, det är minsann inga två minuters borstning. Sedan gick jag och la mig. Bestämde mig för fri sovning på söndagen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

11 svar på Ledig lördag

 1. Ingrid skriver:

  Vilken bra lördag det blev och du hann med mycket som vanligt.
  Hoppas att du har sovit riktigt länge i dag, eller du kanske ännu sover?
  Hur som helst, ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag sov lite drygt 8 timmar.Har inte kommit ut i trädgårde ännu, dte var så kallt på morgonen och nu pluggar jag en stund men ska snart ut.

   Kram

 2. znogge skriver:

  Vilken bra och trevlig dag det blev! God mat och gott sällskap dessutom. Det kostar att gå ut och äta och vissa ställen kräver verkligen den stora plånboken men ibland får man unna sig.
  Det verkar vara en mycket nitisk förening som du har din stuga i…

  Önskar en fin söndag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det kostar att gå ut men man behöver unna sig. Ja, en del av dessa förtroendevalda för att kontrollera sina grannnar går till och med med linjal och mäter höjden på häckarna. Ärligt talat så orkar jag inte bry mig om dessa petitesser. Min vardag handlar om människor som balanserar på den smala klippan mellan liv och död och medan andra tycker att ogräs och för höga häckar är viktigast i världen. Men visst, jag ska klippa häcken före midsommar, det ingick redan i min plan. Rensa ogräs ska jag också, men det blir när jag hinner och orkar. Jag behöver återhämtning också. Få sitta ner och baravara.

   Ha en fin söndag!
   Kram

   • znogge skriver:

    Perspektiv på tillvaron är A och O och det har du. Att det ska vara hyfsat välskött är väl ok men när linjalen kommer fram då har man tappat något…
    Kram

 3. Micke skriver:

  Vi beställer vår kattmat på nätet, ingen bil har ju det slutresultatet, katterna måste ju ha sitt.
  Allt kostar ju, men ibland får man väl unna sig tycker jag.

  Ha nu en underbar söndag Kraka.

  • Kraka skriver:

   Har ju också beställt maten på nätet, men det har blivit så komplicerat med att man inte kan välja att hämta tan den ska promt levereras hem och man måste sitta och passa deras leveranser som oftast har ett åttatimmastspann. Jag har inte tid att sitta och vänta på leveranser. Dessutom verkar det inte ens vara billigare. Det var det ju ”förr”.

   Ha en fin söndag!

   • Micke skriver:

    Här har vi 2-4 timmars spann oftast, men det är ju en väntan där, hade inte frugan varit pensionär så vete sjuttan om vi beställt hemleverans.
    Monopol ja, finns flera varianter tydligen, detta var ”pokemon-monopol”, försökte förstå reglerna men jag gav upp. 😉

    Ha det bäst nu.

    • Kraka skriver:

     Jag bor ju inte ens hemmahemma nu, jag och kattpojkarna bor i stugan och hit går det inte att beställa leveranser. Annars är vi ju hemma här när jag inte jobbar.

     Kollade på det där med Monopol och det finns någon moderniserad variant där man bytt ut en del gator och lagt in T-banestationerna. Ska kolla på den vid tillfälle.

     Önskar dig en god natt, klockan är visserligen bara ett par minuter i åtta, men förr eller senare blir det väl sovdags…

 4. Anna i Portugal skriver:

  Låter som en toppendag! Jag gillar utsikter så den restaurangen hade passat mig, men inte portionsstorleken 🙂 Går mer mjuknat här nu för värmen, vill de ska få i sig mkt vätska. Nu sover Sombri i mitt knä.

  • Kraka skriver:

   Dina katter är så fina! Mysigt med en katt i knät. Mina sover jju med mig på natten men just nu är de någon annanstans. Kanske i köksfönstret där de trivs väldigt bra.
   Kingston behöver mjukmat för att få i sig tillräckligt. Han var sjuk när han var liten och har bara sina ”huggtänder”. Han äter torrfoder också, men han behöver skämmas bort. Han blir 9 år på midsommarafton. Han var bara 2 år när han var så sjuk så jag trodde att han inte skulle överleva. Min älskade lilla Kingston.
   Orvar äter naturligtvis också mjukmat, men det är mer för att han tycker det är gott. Periodvis har han föedragit torrfoder.

   Önskar dig en god natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *