Snabb söndag

Söndagen gick snabbt. Ja, hela helgen gick snabbt och var över fortare än en gris blinkar. Eller vem som helst förresten, för vem har hittat på att just grisars blinkande ska vara ett mått på tid…

Vaknade strax före halv åtta och såg att de var sol ute. Bestämde mig för att äta frukost i solen. Men inte då! Det var superkallt ute och inte det minsta skönt. Så det fick bli inomhus.

Kaffe och risifrutti. Mer kaffe och nyhetsläsning. En vanlig morgon med andra ord. Det tog tid innan jag kom igång och ut.

Vid 10-tiden bestämde jag mig för att ta datorn och sätta mig i sängen och läsa en av de 3 artiklar, 18 sidor, som jag behöver förbereda inför morgondagens föreläsning.
Tog med datorn till sängen och pallrade upp mig med kuddar. Behövde sträcka ut benen. Hade så ont i ryggen.

Klockan var vid 12-tiden är jag till sist kom utomhus. Men då hade jag, förutom att läsa den där artikeln, ätit en mindre lunch och kollat några bloggar, utfört ”tandritualerna” samt klätt på mig.

Började rensa i den rabattt jag kallar mellanrabatten. Efter 1½ timme blev jag inbjuden på kaffe till A.n i 1:an. Blev sittande där och pratade ganska länge. När jag kom tillbaka kokade jag ägg och potatis. Åt sedan tillsammans med Skagenröra.

Hade tänkt åka och träna, men de stänger tidigt på helgerna och jag hann helt enkelt inte. Däremot hann jag äntligen göra klart utbetalningar i mitt kassörsuppdrag.

F ringde och vi pratade en stund. Jag gjorde kaffe, drack det och gick sedan ut en stund till i trädgården.

När jag gick in gjorde jag kaffe, bytte om till nattkläder och satte mig i sängen. Läste lite och letade sedan efter något på playTV. Hittade en ny säsong av The Bay.Tittade på ett par avsnitt innan det var sovdags.

Nu blommar flädern

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Snabb söndag

 1. znogge skriver:

  En dag som gick snabbare än snabbt men så tycker jag ofta att det är. Skönt att få rensat en rabatt!
  Kram och god kväll!

 2. Hannas krypin skriver:

  Dagarna går så snabbt. Det där uttrycket om en en gris som blinkar i mått av tid har jag aldrig hört förut. Det var helt nytt för mig. Låter som en effektiv och bra dag.

  • Kraka skriver:

   Uttrycket lika fort som en gris blinkar kan nog vara en uppfinning av Astrid Lindgren. Hon skriver att Madicken får infall lika fort som en gris blinkar. 🙂

   Ha en fin måndag! Nu ska jag packa ihop mina saker och gå in på Huddinge sjukhus och börja jobba. Har precis haft en tvåtimmarsföreläsning ocm Fornnordisk religion via zoom. Sitter på Espresso House utanför sjukhuset. Det gäller att pussla ihop både tiden och platserna. 🙂

 3. Anna i Portugal skriver:

  Trodde jag hört alla ordspråk om grisar (eftersom jag älskar grisar) men det där kände jag inte till. Och kan inte heller förstå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *