En dag med mitt fyrbenta barnbarn

Hade alarmet på åtta, snoozade en gång innan jag gick upp. Snufflan var uppe i sängen och ville gosa. Hon har legat mycket i sängen, jag trodde inte hon skulel få komma upp där. Förra gången hon var här vågade hon sig inte upp. Sängen är katternas imperium. Nu är de ju så att de känner varann väl efter att bott ihop i Skåne länge och ser varann som självklara familjemedlemmar.

Innan jag gick upp, under snoozningstiden, kom ett sms. Jag kände direkt ”så nu börjar det igen”. Det har varit den största vinsten med konflikten, att slippa dessa dagliga frågor om man kan ta extrapass. Som timanställd kan jag säga nej, men jag blir ändå väldigt stressad.

Gick upp, satte på kaffevatten och selen på Snufflan och vi gick ut i trädgården på en kort kissning. Sedan, när jag kom in, fick katterna mjukmat och Snufflan av sin mat. Jag fick mitt kaffe.

Lyssnade på dagens sommarprat, idag var det Carl Bildt som var programvärd. Han spelade en hel del riktigt bra musik. Han är en erfaren världspolitiker och har en del att berätta.

Jag gör mer kaffe och lyssnar på Eveline Jacobsons sommarprogram från 2020. Det programmet borde alla, verkligen alla, lyssna på när de ens funderar på varför sjukvårdspersonal i allmänhet, och intensivvårdspersonal i synnerhet inte orkar jobba heltid. Jag lyssnar på programmet lite då och då för att inte tappa perspektivet på vad som är viktigt i livet och på IVA.

Fixade lite bankärenden, Snufflan låg under täcket i min säng, Orvar i skåpet och Kingston i köksfönstret.

När jag fixat med mina tänder klädde jag mig och gjorde matsäck, packade en ryggsäck och sedan gav vi oss iväg. Det var nästan eftermiddag, i alla fall hade klockan  passerat tolv innan vi åkte.Vädret hade varit ostadigt och jag hade väntat för att so hur det blev.

Klockan 13:50 var vi på gång och passerade porten till Äventyrsstigen, en rundslinga strax under milen.

Vädret var mulet och blåsigt men ändå helt okej. Irriterande nog var det ofta svårt att se nästa ledmarkering och jag fick leta på olika stigar. Plötsligt blev det skyfall, jag hann inte få på mig regnkläderna innan jag var genomblöt. Sen regnade det av och till. Snufflan ville inte gå, hon ville söka skydd under träden och jag bestämde att vi skulle vända. Det blev ändå 2½ timme ute i naturen.

På tillbakavägen stannade vi vid grillplatsen på berget ovanför sjön, som heter Getaren.

Snufflan åt pålägget, ost, med god aptit. Brödet var hon däremot inte så intresserad av.

Det var skönt att komma tillbaka till bilen det var inte skönt alls i regnet. Däremot kan jag meddela att jag är nöjd med regnstället ja köpte igår.

På vägen tillbaka till stugan stannade vi till vid Stora Coop i Stuvsta och köpte potatis och en fryst pizza. Jag var även inne i Flüggerbutiken och fick en färgkarta för träolja.

När vi kom hem åt Snufflan sin mat som varkvar i hennes skål och jag värmde min pizza. Jag ar alldeles förbi av trötthet, men kände mig lite vederkvickt efter mat och alkoholfri öl. Snufflan hoppade upp i sängen och kröp in under täcket.


Pratade med min vän röntgenläkaren och vi bestämde ett datum att ses i sommar. Insåg att sommaren går fort och snart är slut. Det är så mycket tid som försvinner ner i det slukhål som kallas arbete.

F ringde för att höra hur Snufflan mår. Han föreslog att jag skulle passa på att jobba i trädgården nu när det inte var så varmt. Men det regnar ju mer eller mindre hela tiden. Dessutom var jag trött och gjorde sällskap med Snufflan i sängen. Somnade och vaknade ganska exakt klockan 22.

Gjorde en kopp kaffe och åt ett par kex med ost. Sedan när jag skulle gå till toaletterna var det ett av de där skyfallen som envisas med att komma plötsligt. Då gav jag upp för dagen och bestämde mig för att hoppa den här dagens städning.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på En dag med mitt fyrbenta barnbarn

 1. znogge skriver:

  Vädret var väl inte på er sida helt i går men det blev ändå ett par timmar i naturen. Lätt duggregn stör inte mig men när det blir ett skyfall då är det inte roligt. Även om Miss T pinnar på bra så är skyfall inte hennes grej heller.

  Gav inte konflikten en viss sänkning i arbetstid eller har jag fel? Är inte helt uppdaterad får jag erkänna. Att arbeta heltid inom intensivvården förstår jag är otroligt krävande och att det knappt är görligt. Att arbeta heltid i skolan är tufft och då pratar vi om friska människor och det kan inte jämföras med er situation. Många tror ju att läraryrket är lov och ledigheter vilket sticker i ögonen men så är det inte numera och många lärare i dag anställs på tjänster med vanlig semester. Även arbetstiden per vecka är helt annorlunda och ligger i dag på 38 timmar plus att det innebär en del hemarbete. Det är ju en annan fråga men jag kan bli irriterad när en del säger ”Ni lärare har det så bra.” Skrapar man på ytan är få intresserade av att byta. All heder och ära åt er inom vården som kämpar på och finns där för oss andra!

  Bra att du hoppade städningen. Det får finnas gränser.

  Önskar en fin fredag nu!
  Kram

 2. Micke skriver:

  Läser ju mycket i media om just dessa extrapass som det ju nästintill är obligatoriskt för fastanställda för att få det att gå ihop i slutändan, horribelt tycker jag.

  Ha nu en jättefin fredag.

 3. Ingrid skriver:

  Så oturligt att ni råkade ut för regn när ni var på äventyr du och Snufflan. Sommaren försvann igen på något mystiskt sätt och nu sitter jag här med jeans och ordentliga sockor på fötterna och en långärmad tröja och fläktarna jag plockade fram när det var så varmt får vila.
  Enda fördelen skulle väl kunna vara att man sover lite bättre…..
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *