Måndagen som egentligen var en onsdag

Hade fri sovning men vaknade ändå vid halvåttatiden. Jag var trött, hade ont i ryggen och saknade helt lust att gå upp. Hade sovit 6½ timme och det fick duga.

Serverade både mjukmat och torrfoder, gjorde kaffe och två ostmackor. Sedan satte jag mig med min frukost.

Ute var det igenmulet. Det kändes skönt så länge det inte regnade. Det var onsdag, men kändes som en veckobörjan. Vet inte varför, det var bara en känsla.

Klockan var redan halv ett inatt när jag gick för att kolla toaletterna. Vågade inte låta det vara, man vet ju aldrig om någon kissat bredvid eller bajsat och låtit spåren vara kvar. Det var bara spår i en av toaletterna och jag fixade bort det, men gjorde i övrigt bara en koll. Kvällens jobb och den långa dagen hade dränerat mig på ork. När jag släckte lampan hade jag inte bara varit vaken 18 timmar, jag hade varit igång med träning, tisdagsshopping och arbete hela tiden.

Unnade mig lite baravaratid innan jag tog tag i den här dagen. Behövde mer kaffe och tid att sitta med ljudbok. Pausade lite i den bokserie jag höll på med och började lyssna på Mari Ljungstedts senaste.

Betalade några räkningar, pratade med F i telefon och gick ut till parkeringen för att rensa ogräs. När jag var ungefär halvvägs öppnade sig himlen och jag fick slänga mig in i bilen. När det regnade lite mindre häftigt gick jag hem och tog på torra kläder. Jag var genomblöt.

Åt sillunch, sill och potatis. Jag hade velat ha ett, eller två, ägg också. Men jag var för hungrig för att vänta på att de skulle bli kokta. För att det inte ska hända igen de närmaste dagarna kokade jag en uppsättning ägg att ha i kylen.

Pratade med F:s kompis och pluggade sedan tills de var dags att åka och hämta Snufflan. Det hade visserligen slutat regna men mina kläder jag har när jag arbetar med trädgård var fortfarande genomblöta.

Åkte till Tumba och hämtade Snufflan. J….n och jag åkte till Arken Zoo i Tumba och bytte ett klädplagg som var trasigt. Jag köpte en sådan där flaska som har en fastsatt skål. Köpte även bajspåsar, har egentligen flera rullar men det var ta tre betala för två och förbrukningsvaror kan man inte få för mycket av. Använder dem även när jag gör rent pojkarnas lådor.

Sedan gick J….n hem och jag åkte till Lida eftersom det just då var uppehåll. Men det öste ner när vi kom fram. Vi försökte vänta utregnet, Snufflan sov och jag slumrade en stund. Men vi fick ge upp och åka därifrån.

På vägen till stugan bestämde jag mig för att köpa ett nytt regnställ. Började med sportaffären bredvid Bauhaus i Länna. Jag blev visad regnställ för så där 6000 kronor. Sa att det inte var min prisklass och då frågade han lite överlägset vilket som var min prisklass. Under 1000 kronor sa jag. Hans reaktion på det gjorde mig arg. Jag sa tack för hjälpen, jag har kommit till fel affär. Så gick jag.
Åkte upp till Bauhaus och köpte ett regnställ. Inte för under 1000 kronor, men för 1348 kronor. Det kändes helt okej. Skulle inte köpt regnställ för 6000 kronor även om jag haft en egen hund.

Sedan åkte vi hem till stugan. Pojkarna och Snufflan nosade på varann, men inget skällande. De känner varann väl.

Gjorde kaffe och åt risifrutti. Lyssnade på ljudboken. Var trött och bestämde mig för att det fick vara kväll. Skulle ju städa toaletterna, men något mer ogräsrensande fick vänta till en annan dag.

Lyssnade på ljudboken tills den var slut. Låg och vilade lite. Lisa ringde och vi pratade en stund. Bytte om och gick till toaletterna. När jag var tillbaka fick alla djuren mat.

Tittade på senaste avsnittet av The Bay, startade nya säsongen av Tyst vittne men bestämde mig för att klockan var alltför mycket, inte långt från midnatt.

Avslutningsvis tog jag en promenad med Snufflan. När vi kom tillbaka var det redan torsdag.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på Måndagen som egentligen var en onsdag

 1. Anna i Portugal skriver:

  Mari Jungstedts senare står på min lista att läsa. Hoppas den är bra! Regnställ är så dyrt, om det ska vara ett bra. Men 6000,- hade jag inte heller betalat. Ha en fin torsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, den var bra.
   Kan meddela att mitt regnställ för 1348:- fungerade alldeles utmärkt idag. Problemet var bara att det regnade så häftigt att jag var blöt innan jag fått på mig det.
   Ha en fin fredag och en skön nattsömn!

 2. Micke skriver:

  Använder ju också bajspåsar till lådorna här hemma, lika bra som något annat tycker vi och ett sådant erbjudande är det ju svårt att stå emot.
  6000 spänn…det var ju inte måttligt, jag hade inte gått därifrån, jag hade åkt ambulans.Hälsa snufflan och ha en fin torsdag kraka.

  • Kraka skriver:

   Jag blev mest irriterad och arg på hans attityd. Han hade ett tonfall och ett minspel som att fattiglappar inte skulel vara i hans affär.
   Vi ska väl ge oss iväg om ett tag, men just nu ser det ut att strax komma ett skyfall igen.
   Ha en fin torsdag!

 3. Znogge skriver:

  Marie Jungstedts böcker är alltid läsvärda tycker jag och så även hennes senaste.
  Bajspåsar är bra till mycket och fungerar utmärkt även när det gäller en blöja som ska kastas 😀
  Vilken tråkig attityd på den säljaren! Som hundägare är jag mån om att ha bra regnställ eller regnkläder. Hittills har jag aldrig behövt betala mer än ca 15oo kronor. Även ett regnställ som kostar 6000 tappar i täthet när man eventuellt tvättar det. Det enda som håller till 100% är galon och en sådan regnkappa köpte jag från Tretorn. Den är kanon om det ösregnar länge. Jag köpte den när det var bra pris och den kostade under 500 kronor. Själv måste jag köpa nya regnbyxor för mina gamla läcker men jag tänker inte betala något överpris!
  Hoppas de fyrbenta ska trivas tillsammans men de är väl gamla bekanta.

  Kram och god torsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en tråkig attityd. Dessutom var det faktiskt inte rätt sort, jag vill ha regnkläder som klarar de där extrema skyfallen, de som kommit de senaste dagarna och kanske varar en halvtimme. Då är inte de dyra goretex tillräckliga. Galon är bäst. De jag köpte är galon, i varselfärg. Naturligtvis inget om man vill vara ”osynlig” i skog och mark. Men det är inte min ambition.
   Även om det var i underkant att säga under 1000:- när jag angav prisklass så såg jag i ögonen att gamla tanter inte var deras kundkrets och jag avskyr den attityden. Jag har aldrig varit märkesfixerad och det tog många år innan jag ens köpte vandringskängor. Jag vandrade alltid i gröna gummistövlar, första kängorna köpte jag 2002 när jag skulle gå Inkaleden. Jag köpte mina första ”riktiga” vandringsbyxor 2016. Använder dem ytterst sällan. Går mest i mjukisbyxor, inte sällan köpt på billighetsvaruhusen och extrapris. 😀

   Kram

 4. Ingrid skriver:

  En del expediter har definitivt kommit på fel plats i tillvaron. Min granne berättade att han varit inne i ”fina affären” för att köpa en kavaj. Han provade flera stycken, men blev inte nöjd. Då frågade han en expedit om de inte hade några andra. Denna tittade granskande på honom uppifrån och ner och så sa han: ”Det har vi säkert, men inte till min herres figur”.
  För övrigt roar vi oss med samma tv-serier.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag minns när jag var så där 12 eller 13 och ville ha ett par röda manchesterjeans. Var inne i Torekällmagasinet i Södertälje och fick höra ”I frökens storlek får man nog tänka sig något i brunt”.

   Ja, jag är förtjust i krimserier.

   Sov gott och ha en fin fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *