Nej, vi hade inte tur med vädret

Egentligen skulle det räcka med den här bilden  för att beskriva den här dagen, veckan, sommaren…

Byt ut IKEA mot jobbet så är illustrationen fullkomlig. Idag har det räckt med att tänka att jag ska gå ut för att det skulle börja regna. Har mest varit inomhus för det är inte bara regn, det är kallt också.

F skulle hämtat Snufflan ikväll, men han ska komma imorgon istället. Han hann inte ikväll.

Har lyssnat på ljudbok, sett senaste avsnittet av Ett fall för Vera, pluggat och eldat.Det var inte bara kallt inomhus, det var fuktigt också och behövde verkligen eldas. Det är mer höst än sommar just nu.

Idag var  det Sigge Eklund som var värd för sommarprogrammet. Han berättade om sin farfar och jag måste erkänna att jag blev alldeles tagen. Att Ingmar Bergman var en elak sate är ju känt, men att han hämnats på Bengt Eklund resten av dennes karriär som straff för att han var med i Saltkråkanfilmerna är ju bara inte klokt. Ännu galnare är att Bengt Eklund ältade detta resten av livet och lämnade yrkeslivet tidigt och ägnade resten av livet åt att supa och älta. Jag blev alldeles matt bara av att höra programmet.

Ska ta en sväng bort till toaletterna innan jag gör kväll, det är min näst sista städdag den här säsongen. Imorgon går jag i mål.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nej, vi hade inte tur med vädret

 1. Hannas krypin skriver:

  Ja, den där bilden är väldigt talande vad gäller vädret. Jag har inte lyssnat på ett enda sommarprat. Just det du beskriver nu avstår jag nog från att höra. Har känslan av att jag kommer bli väldigt provocerad och också väldigt arg över hur vissa beter sig.

 2. znogge skriver:

  Den bilden är klockren när det gäller sommarens höstväder. Lika illa här. Ett sommarregn kan jag ta men att det blåser halv storm och är svinkallt har jag svårare för.

  Ja, att Ingmar Bergman inte var helt lätt att tas med är ju allmänt känt och visst var det en tragisk historia. Den säger absolut mer om Bergman än om Bengt Eklund som valde att medverka i Saltkråkan. Det som är riktigt sorgligt är att Bengt Eklund ältade detta och att hans liv blev som det blev. Han hade garanterat kunnat haft en fortsatt karriär utanför Bergmans sfär men det var alltid ett svassande och fjäskande för Bergman vilket jag inte kan förstå. Även om han var stor som regissör hade han inte varit någon utan skådespelarna.

  Hoppas du får ett bra arbetspass och en fin söndag!

  Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Har inte lyssnat på några sommarprat i år. Tror jag lägger det och väljer att läsa böcker istället. Ha en fin, men kanske kall, söndag.

 4. Ingrid skriver:

  Sigge Eklund var verkligen fängslande. En så spännande historia han berättade och vilket bra upplägg med Lena Endre som medverkande.
  Så skönt att du snart slipper toalettstädandet!
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *