Denna dagen ett liv

Alarmet väckte mig klockan åtta. Ryggen värkte och jag var så trött. Kände verkligen av arbetspasset igår. Släpade mig upp och pojkarna fick mjukmat medan mitt kaffevatten kokade upp.

Satte mig med kaffet och lyssnade på dagens sommarvärd UKON, Ulf Karl Olov Nilsson. Jösses vilken tråkig människa! Knepig verkade han också vara. Men jag härdade utoch lyssnade på hela programmet.

Efter lite fixande lyssnade jag på ett av programmen jag missat. Trolle Rhodin visade sig ha mycket att berätta och hade en trevlig berättarstil.

En av låtarna han spelade var This is me. Lyssna på den, så finstämd låt. Överhuvudtaget är musiken både bra och väl vald till det han berättar.
Trolles berättande får mig sugen på att gå på cirkus. Har nog inte varit på cirkus sedan min son var liten. Just nu är de i Stockholm…

Gjorde en till kopp kaffe, drack den och klädde mig sedan. På grund av ryggen behövde jag stuva om lite i min dagsplanering, men så är det ibland. Bara att hacka i sig…

Värmde ett antal kannor vatten och diskade. Skyfflade ogräs utanför tomten, ett sisyfosjobb som måste göras ett flertal gånger varje säsong. Gick in och satte mig vid datorn. Betalade några räkningar.

Gjorde två mackor och efter att ätit dem gjorde jag lite föreningsarbete. Sedan letade jag efter träningskläder i kassen med nytvättat. Men det visade sig att jag redan lagt dem i bilen. Bytte om för att åka och träna. Tog även med mig kassen med förpackningar till återvinningen.

Gjorde några inköp i Tyresö centrum innan jag åkte upp till SATS och tränade. Efteråt duschade jag och tvättade håret. Sedan åkte jag hem till stugan där katterna väntade på mig.

Tog en fika i Tyresö när jag ändå var där.

Hällde upp ett glas rött och lyssnade klart på ljudboken jag hade börjat på i morse, Kusinen av Klas Ekman.

Hittade Sex and the city på Netflix. Känna som hundra år sedan jag såg den serien. Tittade på första avsnittet innan jag bäddade ner mig.
Klockan var bara strax efter halv åtta men jag var väldigt trött efter gårdagen på jobbet. Är man trött ska man lägga sig och sova. Inget att skämmas över.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Denna dagen ett liv

 1. Ingrid skriver:

  Där ser man så olika vi kan tycka! Jag fick stor behållning av UKON och hans sommarprat och tyckte inte alls att han var tråkig.
  Hoppas att du får en lugn och lång nattvila!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  När det gäller UKON så verkar han höjas till skyarna av många och anses vara alldeles fantastisk. Själv har jag inte läst något av honom och lyssnade inte så jag kan inte ha någon åsikt. Spontant tycker jag dock att han verkar knepig men förutfattade meningar ska man inte ha…
  Visst arbete är en never ending story och när man är klar är det nästan dags att börja om igen.
  Är man trött så ska man lyssna på kroppen och lägga sig. Jag misstänker att du behövde den vilan väl.
  Önskar en fin tisdag nu!

  Kram

 3. Micke skriver:

  Vi har en cirkusgrupp som har lektioner med kidzen där de får lära sig cirkuskonster, ”cirkus cirkör” heter de, kul för ungarna på skolan.

  Är man trött efter jobb så är det ju bara att vila så det går över, absolut.

  Ha nu en fin kväll Kraka.

 4. Monica skriver:

  Tyckte Ulf Nilsson var riktigt bra och intressant. Inte så konstig heller för att vara psykolog😉och tänkte både djupt och brett. Musiken var vilsam också.

  Spännande med cirkus men djurcirkus kan jag inte tänka mig men vissa inslag du berättar låter rätt ansträngande och farligt för människan också. Tur de är skickliga. Kanske ska lyssna på Trolle i efterhand.

  • Kraka skriver:

   Tycker absolut du ska lyssna på Trolle. Nej, UKON passade inte mig, dessutom gillade jag verkligen inte hans röst. Så tråkig. Men det är ju tur att vi människor tycker olika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *