Som ni kanske vet brukar jag laga lunchsoppa när Stockholmsläns SKSF-distrikt har styrelsemöten. Det har blivit några soppor under årens lopp även om det inte är under alla mina år i styrelsen som vi haft våra möten på lördagar. Vi bestämde för ett antal år sedan att det är bättre att ha heldagssammanträden med avbrott för lunch än att stressa iväg på några timmars möte en vardagskväll ganska ofta. På det här sättet kunde vi begränsa oss till styrelsemöten ungefär varannan månad och det har fungerat väldigt bra.
Eftersom jag ska lämna styrelsen vid nästa årsmöte, som är om två veckor, var det här mitt sista sammanträde i den här styrelsen och jag bestämde mig för att laga något annat än soppa. Inte minst att det var söndageftermiddag och kväll istället för lördagförmiddag och dag gjorde att det passade det bra med middag. Därför lagade jag fläskfilégryta med kantareller med ris till. Dagen till ära drack vi cider, alkoholfri förstås.
800 gram fläskfilé
4 dl creme fraiche
100 gram kantareller, konserverade
3 dl kantarellfond på flaska
20-25 körsbärstomater
Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter. Servera med ris och en sallad.
Inspirationen hämtade jag på Tasteline. Receptet ovan är för 8 personer, men kan givetvis räknas om.