Livsstil, livskvalitet och cirkulation

Har varit på en stor undersökning idag på forskningsenheten för hjärt- och kärlforskning på KS. Det var ett stort häfte med frågor som skulle besvaras om livet, maten, kroppen och själen. Med andra ord en massa svåra, för att inte säga omöjliga, frågor.

Utöver frågandet så togs blodprover, gjordes ultraljud på halsartärerna och en avancerad undersökning av perifer cirkulation, det vill säga cirkulation i blodkärl långt från hjärtat. Jag fick stoppa fingrarna i en apparat som läste av först min normala cirkulation, sedan snörpte man av all cirkulation i fem minuter och sedan mätte man hur det återhämtade sig. Till sist fick jag nitroglycerin sprayat under tungan och man gjorde en mätning igen.

Mina värden var mycket bra, betydligt bättre än vad som anses normalt vid min ålder. Precis som jag känner mig så är min kropp yngre än vad siffrorna i passet säger. Känns bra att få veta att jag mår bra!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Livsstil, livskvalitet och cirkulation

  1. Lilla Lobelia skriver:

    Att ditt hjärta är stort o varmt visste jag redan. Att dessutom få höra att det mår bra på alla sätt gör mig GLAD!!!

  2. Kraka skriver:

    Tack vännen! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *