Det är inte vargarna som är problemet, det är gubbjävlarna

För några dagar sedan uttalade sig Kungen om att det finns för många vargar. Ett okunnigt uttalande om ett ämne han uppenbarligen inte kan. Det är ju inte första gången som Kungen uttalar sig, utan att vare sig tänka eller ha kunskaper i ämnet. Men han är ju bara en vanlig människa och de flesta av oss har väl låtit käften glappa en eller annan gång utan att hjärnan var med.

Jag är ute en hel del i skog och mark, stannar på rastplatser och njuter av vila och naturen. Det är sällan jag ser några vilda djur. En eller annan gång kan jag få syn på en älg, ser mer ofta rådjur och harar. En gång, för väldigt många år sedan, såg jag ett lodjur ute i Tyresö. Men det hör verkligen till undantagen.

Otrevliga och aggressiva karlar stöter jag däremot på förhållandevis ofta. Visserligen är de i minoritet om man jämför med vanliga, trevliga män, men de är ändå alldeles för många.

Vad gör då dessa män? De sätter helt oprovocerat igång och har åsikter om att man ska flytta på sig, att man är i vägen. De knuffar till en om man möter dem på en skogsstig, de kör nästan över en om man står på en rastplats med bilen. Ja, det är bara några exempel. Skulle jag räkna ihop alla de gånger jag mött dessa män och berätta om vad de sagt och hur de betett sig så skulle det räcka till en mindre roman.

Varför kommer jag att tänka på det just nu? Det är ju ändå inget att göra något åt, dessa stolliga och kvinnohatande män som säkert, för det mesta, är mer problem för sig själva än för andra. Jo, när jag läser om Carolin och hennes mördare så inser jag att det går alldeles för många störda män lösa i vårt samhälle. Män som inte klarar av att kvinnor finns och har rätt att både bestämma själv och öppna mun och prata.

Han, Carolines mörare, säger att han slog ihjäl henne för att hon sa: ”Gubbjävel, hur fan kör du?”. Det tycker han är ett skäl att mörda en ung kvinna. Det är inte länge sedan en annan av dessa störda män sa i ett förhör att han dödade en liten flicka för att hon vägrade cykla en annan väg än han sa till henne. Hon hade visst också sagt något om gubbe har jag för mig.

Konklusionen av detta blir att det går alldeles för många störda gubbjävlar löst och vare sig vargstammen, eller någon annan vilddjursstam, behöver tuktas så länge ingen ser till att få bort dessa män från samhället. Det är ett absolut grundkrav att man som kvinna, barn och normal man ska kunna röra sig utomhus utan att bli antastad, överfallen och mördad!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

5 svar på Det är inte vargarna som är problemet, det är gubbjävlarna

 1. tingeling skriver:

  Tackför besöket och kommentaren på min blogg.
  Håller med dig helt man ska kunna röra sig fritt överallt och när som helst utan att bli antastad eller liknande.
  Ha det gott / Tingeling

 2. Lena skriver:

  Håller så med dig…

  Kan du inte skicka in ditt blogginlägg så fler läser det typ DNs insändarsida.

 3. Kraka skriver:

  Ska se om jag hinner omarbeta och anpassa inlägget. Det är alldeles för långt för att komma in som insändare. *vet av erfarenhet*

 4. Fia skriver:

  Det rös i mig när jag läste ditt inlägg. Jag håller med om att det har blivit många uppmärksammade fall av ondska de senaste åren. Det är oprovocerat våld, mord, övergrepp, frihetsberövanden och andra fullständigt obegripliga händelser. vi har fått läsa om barn och fruar som har levt inlåsta i åratal. Jag undrar ofta om människor alltid har varit så mentalt sjuka, eller om mänskligheten håller på att falla samman.

 5. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Don´t fence me in - jag vill inte att det ska vara han

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *