Kjol eller byxor?

För ett tag sedan skrev jag om vilsna män som gör allt för att få eller hålla kontakt. Trots att jag inte svarar på sms:en så kom det ett nytt idag med frågan: ”Kjol eller byxor om du får välja?” Det stod inget annat, bara just den frågan.

Eftersom jag inte har en tanke på att svara på hans sms, men ändå tycker att det är en rätt kul fråga så bloggar jag om svaret istället.

Kjol eller byxor? Ja, det är frågan det. Beror ju alldeles på vad jag ska göra. Jag har ju ofta, väldigt ofta jeans. Många gånger är ju kläderna bara för transporten mellan hemmet och jobbet. På de flesta av mina arbetsplatser har vi arbetskläder och det kvittar vad jag har på mig. På sommaren trivs jag i de där hellånga, tunna kjolarna som man ofta kan köpa på torget och på marknader. De är svala och bekväma.

Till fest föredrar jag att välja kjol eller klänning. Men det förekommer att jag har byxor även då, även om det är ganska sällsynt.

I många formella sammanhang då man ska var klädd lite finare än vardag så väljer jag oftast kjol. Men är det kallt så blir det byxor, men inte jeans.

Ja, det var svar på den frågan och inte blir man klokare av svaret…

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kjol eller byxor?

 1. Lilla Lobelia skriver:

  Har inga kloka kommentarer i kjol/byxa-frågan men däremot i sms-delen. Kan tyckas harmlöst men för mig är det stalking och är ett j-a ofog som borde polisanmälas!!
  Torsdagshälsningar!
  /G.Nällmaja

 2. sladdertackan skriver:

  Godmorgon! Kjol eller byxor – alltid byxor (trosor) ifall man har kjol …
  Jag har varit utlåst från bloggen i flera dagar, inte kommit in någonstans. Men efter ett ilsket mail i går så verkar det fungera nu.
  Ha det fint!

 3. Kraka skriver:

  Lobelia! Ja, visst är det ett slags stalking. Men jag har svårt att tro att polisen skulle göra något. Jag fick verkligt otäcka sms från en psykiskt sjuk man som satt inne och hade fått tag på mitt nummer på något personalblock. (I alla fall var det vad han sa när jag frågade). Men polisen tyckte att jag skulle återkomma om han typ kom hem till mig och ringde på dörren eller så. Poliser tycker ofta att kvinnor får skylla sig själva just bara för att vi är kvinnor.
  Den här mannen med ”byx-kjol sms:et” har jag ju haft nätkontakt med för många år sedan så polisen skulle säkert skratta ihjäl sig om jag kom dragandes med hans sms.
  Men i princip tycker jag att du har rätt.

 4. Kraka skriver:

  Sladdertackan! Ja, man blir ju galen när man inte kommer in på sina egna sidor på nätet!
  Ha en riktigt fin och trevlig helg och fira din födelsedag ordentligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *