Frossar i julgodis

Efter en lång dag är jag äntligen hemma. Jobbade mina fem timmar med viss förskjutning och åkte från jobbet vid 16-tiden för att vara i Kista kyrka 17.30. Vi skulle ha presidium och förbereda nästa kyrkoråd.

Som vanligt på tisdagkvällar var det gudstjänst klockan 18.30 och efteråt var det Ett rum för mig, en föreläsningsserie som pågått en tid. I kväll handlade det om kyrkohistoria under 1900-talet.

Kyrkoherde Mikael Öjermo gick igenom allt från kyrkans kris runt sekelskiftet 1900, via Nathan Söderblom som förnyade kyrkan under sin tid som ärkebiskop, fader Gunnar Rosendahl som var oerhört populär under sin långa tid som kyrkoherde i Osby, Manfred Björkquist som bildade Sigtunastiftelsen och som ägnade sig åt folkbildning och sedan blev biskop i Stockholm fram till den moderna befrielseteologin och feministteologin på 1970-talet.

Jag hade inte alls tänkt stanna på föreläsningen eftersom jag haft en lång dag och har en innehållsrik vecka framför mig. Men hur det nu var så stannade jag. Det var jätteintressant!

Nu är jag hemma, sitter vid köksbordet och frossar i julgodis – kalvsylta och rödbetssallad. Julens mat är riktigt godis!

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Frossar i julgodis

  1. Fröken Dr skriver:

    Mmmm… Julmat. Jag bokade precis julbord med en vän/kollega på Carlhälls gård. Min julklapp till mig själv. De har ett GODISRUM… 😀

  2. sladdertackan skriver:

    Det är gott med julmat, men när firandet är över brukar jag vara ganska trött på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *