Natten rullar in

Ännu en dag har runnit iväg och det är sovdags igen. Dagen blev märklig på många sätt. Sonen och jag for iväg till ÖB, som visade sig vara nerlagd. Vi fick istället leta oss fram till en annan ÖB, i Bromma. Inte hade de några stora burkar med ravioli heller, men vi köpte andra saker istället.

På vägen från Bromma på väg mot Barkarby har jag en lastbil framför mig och en bakom. Det blir ett plötsligt stopp i bilkön så där som det ofta blir vid rusningstid. Jag säger något i stil med ”jag blir klämd mellan två lastbilar”. Jag ser i backspegeln att det inte kommer att gå bra, lastbilen bakom ligger alldeles för nära. Jag står still bara någon halvmeter bakom lastbilen framför och bara vet att vi kan bli platta som pannkakor. Precis när det smäller till där bak och jag skuffas framåt åker kön också framåt och bilen framför är inte kvar och det är fritt framför mig. Det som hade kunnat gå hur illa som helst blir bara en plåtskada bak på bilen.

Vi kliver ut och först ska killen som kört på mig inte ge mig några uppgifter, han är troligen chockad för han beter sig väldigt stolligt. Men efter att jag pratat med polisen i telefon och min son pratat med han som körde på mig reder det hela ut sig och vi kan åka därifrån med varandras namn, telefonnummer och registreringsnummer.

Vi åker iväg och jag bjuder min son på mat på IKEA och dricker själv kaffe, ska ju äta lite senare med min vän röntgenläkaren.

Något försenad anländer jag till Hötorget och vi går på den grekiska restauangen inne i Kungshallen. Jag äter entrecôte och hon fläskfilé. Vi delar på en halvkaraff rött. Efter maten dricker vi cappucino.

Kvällen här hemma har jag ägnat åt att se veckans Morden i Midsomer. Ond bråd död för vinnings skull, meningslöst slöseri med liv. Just nu känner jag en inre sorg, kanske är det chocken som kommer efter? Vill dela med mig en av de vackraste sånger jag vet, ”det är då som det stora vemodet rullar in…” En vintersaga – Jerry Williams.

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Natten rullar in

 1. Maria skriver:

  Det är när livet ställs på sin spets, som man växer!
  Låter som en helt naturlig reaktion du har- jag skulle inte vara den jag är idag , utan mina ” inre sorger” och bearbetningar!
  Varmaste kramen till dej!

 2. sladdertackan skriver:

  Jösses, vilken chock. Tur att det gick bra.
  Kram

 3. Lilla Lobelia skriver:

  Å, visst är den underbar?! En av mina favoriter med. Har haft det stora nöjet att se JW framföra den live – vi snackar ståpäls!

  Tänker på hur det kunde gått för er idag. Klart du är lite chockad. Alltings skörhet blir så otroligt tydlig. Så SKÖNT att det kan få sluta bra någon gång, trots plåten…

 4. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Femtio procent semester - första dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *