Femtio procent semester – första dagen

Jag börjar inte jobba förrän på måndag och har alltså fortfarande tre dagar semester. Men nu när jag är hemma måste jag ta tag i en massa saker som jag inte hunnit innan. Alltså drar jag ner på semesterprocenten och har halvtidssemester, om man nu kan ha det.

Efter morgonens kaffestund i mitt eget kök tillsammans med katterna åkte jag iväg till Liljeholmen för att äntligen beställa en tid för min bil. Det är ju ett tag sedan det hände och det har varit klart från försäkringsbolaget i evigheter att jag inget ska betala. Men just när det hände hade jag en kaotisk arbetssituation på boendet och orkade bara inte fixa med verkstad och hyrbil. Sedan har det varit fullt ös hela tiden fram till min semester. Hade ju tänkt att de kunde ha bilen medan jag var i Malmö och Köpenhamn, men naturligtvis hade de också semester just då.

Efter verkstan åkte jag ut till Vällingby till affären där jag köpt min lilla dator för också det en evighet sedan. Jag har bara låtit den ligga, testade den bara på det fasta bredbandet. Sedan när jag skulle resa tänkte jag ta med den och då fick jag inte 3G:n att fungera. Men med lite hjälp att hitta funktionerna och de rätta knapparna så blev det bra. Jag har nu även installerat Spotify på den lilla datorn.

Efter mitt Vällingbybesök åkte jag till Kista för att, som jag trodde, hämta ett paket. Men när jag kom dit och kollade på mitt sms visade det sig vara fel ICA-affär. Men när jag nu ändå var där passade jag på att dricka kaffe och äta lite glass och köpa vin. Hade blivit tipsad om ett vin som ska vara gott: Château de Seguin 2007.

När jag var klar med inköpen åkte jag hem och satte mig vid mitt köksbord med ännu en kopp kaffe. Sedan bestämde jag med min vän på Ekerö att jag skulle komma ut dit. Så nu har jag och min vän suttit på hennes uteplats och ätit ost och druckit vin medan vi tittade på elden i Heta Tipin i månskenet.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *