Hundra procent semester – femte dagen

Torsdag igen och precis en vecka sedan jag reste hemifrån. Det har hunnit hända så mycket på den här veckan så jag har lite svårt att riktigt förstå att det bara gått en vecka. Det jag delar med mig av i bloggen är ju bara delar av allt som livet inrymmer. Det finns en privat sfär som är just privat också.

Jag passade på att sova ut imorse och checkade sedan ut från hotellet, men lämnade min resväska kvar för att hämta den senare. Sedan gick jag först till MacD för att äta lite och dricka kaffe. Idag fungerade deras Wi-Fi urdåligt och kopplade ner sig gånger flera. Jag gav upp tanken på internet och läste en tidning istället.

Sedan ägnade jag resten av dagen åt att promenera i andra kvarter än jag gjort de tidigare dagarna. Drack kaffe på en uteservering och ägnade en stund åt planering av den kommande hösten. Det kommer att bli en tuff höst och om det ska fungera och jag ska orka behövs en hel del struktur.

Innan jag gav mig ut på min promenad var jag inne på stationen för att ordna med biljett till tåget. Kvinnan i biljettluckan pratade jättesnabbt och sa att det inte gick några tåg till Malmö. Jag fattade ju ingenting och bad henne att ta det igen. Då säger hon till mig att jag ska lyssna och drar det hela en gång till ännu snabbare på danska. Det är ju också ett sätt att hantera folk som inte kan språket att säga till dem att de ska lyssna.

Jag blev helt perplex, visste ju att det går tåg mellan Köpenhamn och Malmö. Insåg att jag skulle bli tvungen att hantera problemet på något annat sätt och gick till resebyrån istället. Där förklarade kvinnan som jobbade där att det inte gick några tåg just nu eftersom en person hoppat framför tåget, men att det nog skulle gå tåg igen då jag skulle åka. Så kan man också hantera folk som inte förstår språket, genom att lugnt och sakta förklara.

På eftermiddagen hämtade jag min väska och gick till stationen, köpte biljett och åkte över Öresundsbron igen fast med tåg den här gången.

I Malmö hade jag gott om tid och satte mig på O´Learys och drack vin och åt Clubsandwich. Det fanns många spännande människor på stationen och precis när jag tänkte prata med en av dem dök kompisen upp. Istället började hon som satt vid bordet bredvid mig att prata med mig. Hon hade varit på en modemässa i Köpenhamn eftersom hon har en klädbutik för barnkläder utanför Göteborg.

Tågresan gick bra, men det är hemskt långt att resa från Malmö till Stockholm. Speciellt som jag inte känner mig alldeles bekväm på X2000. Men scopdermplåstret gjorde i alla fall att jag kunde ha datorn på och chatta, läsa och lyssna på musik.

När jag kom till Centralen visade det sig att jag glömt, eller förträngt, att blå linjen är avstängd från T-centralen. Istället var jag tvungen att åka via Fridhemsplan som ju tar lite extra tid. Men till sist har jag nu kommit hem. Det är sent och jag har bara tagit en snabbtitt på posten. Hade fått ett vykort från Nordkorea. Det var en glad överraskning.

Nu ska jag bara ta lite, lite kaffe och sedan ska jag sova. Katterna verkar glada att jag är hemma igen även om min son har sett till att det inte gått någon nöd på dem. Men nu väntar de på mig att jag ska komma och sova med dem.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *