Jag har varit på anställningsintervju

I dag har jag varit på anstälningsintervju. Nej, det är inte jag som söker jobb, jag har lyckats utverka att få vara med när det ska anställas en ny arbetsledare. Jag är med för att bevaka att det blir en person som är intresserad även av den bit av verksamheten som regleras av HSL*. Vi har ju väldigt speciella krav i och med att vi har en boende med respirator.

Det var väldigt spännande att sitta med och få ställa de frågor jag vill ha svar på. Jag har aldrig tidigare varit med och anställningsintervjuat någon. Vi, enhetschefen, biträdande enhetschef och jag, var väldigt överens om våra intryck av de båda vi intervjuade. Men vi har fler vi ska prata med innan vi bestämmer oss.

*HSL Hälso- och sjukvårdslagen

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag har varit på anställningsintervju

  1. Singelpappan skriver:

    Om du behöver en erfaren rekryteringskonsult för att göra slutintervjun, så hoppas jag att du vet vart du ska vända dig… 😉

  2. Kraka skriver:

    Jodå, visst vet jag det. Men det är nu inte jag som anställer någon, det är vår kära enhetschef och jag tycker jag kommit långt i min uppfostran av henne med att jag får vara med. Jag håller på med att uppfostra kommunen att förstå det här med HSL och vilka extra krav det ställer. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *