Den sista dagen

Den sista dagen kan betyda olika saker för olika människor och i olika sammanhang. Idag ska jag jobba min sista dag på boendet. Jag har inte trivts speciellt bra och just den här sista dagen har jag längtat efter och den innebär något positivt för mig.

Men den sista dagen kan betyda den sista dagen i livet, den sista dagen för oss att bry oss om varann. Det kan vara den sista dagen vi har möjlighet att säga de där orden av kärlek, göra det där vi alltid skjuter upp till ett fjärran sedan som kanske aldrig kommer.

Jag börjar alltid mina morgnar med att slå på datorn, göra kaffe och läsa mina mail. Idag hade jag ett mail från en av mina vänner, ett mail skrivet sent inatt.

Min vän berättar att en av hennes nära omkommit i en tragisk bilolycka. Hon skriver i slutet av sitt mail några ord som jag vill förmedla till alla er som läser min blogg. Både er jag känner IRL, er som ofta tittar in här och även till er som bara råkade komma förbi en enda gång. För det är viktiga ord som gäller oss alla.

Kan det vara så, att den ”gåva” vi fått av NN är att alla vi som finns kvar måste vara väldigt rädda om varandra? Man vill ju så gärna se i en så fullständigt onödig, tragisk händelse att det finns ett uns av mening i det som skett.
 

Det här inlägget postades i Publicerat bara här i Krakas blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Den sista dagen

  1. Lilla Lobelia skriver:

    Vilken vacker, men ack så smärtsam gåva! Det gör fruktansvärt ont att älska och bry sig om, men vad händer om vi väljer bort det av rädsla för smärtan? Då inträder den totala meningslösheten.
    Önskar dig en bra sista dag på jobbet. Sträck på dig när du går därifrån!! Kram.

  2. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Just när sommaren slår ut i sin vackraste blom - så sorgligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *